Не допуснаха американския рапър Джа Рул (Ja Rule) в Обединеното кралство - дни преди началото на турнето му.

Очакваше се звездата, чието истинско име е Джефри Брус Аткинс, да започне турнето си "Sunrise" в Кардиф в края на миналата седмица, но по негови думи това няма да се случи, тъй като няма право да влиза в страната заради криминалното си досие, пише Sky News. Той е излежал две години в затвора по обвинения за притежание на оръжие и укриване на данъци.

"Съсипан съм. Не мога да повярвам, че не ме пускат в страната", написа в Х/Twitter, като добави, че е дал "половин милион долара" от собствените си пари, за да подготви турнето. "Това не е честно нито за мен, нито за феновете ми, тези места са продадени на 85%". Въпреки това той насърчи феновете си да поискат връщане на закупените билети и обеща, че ще направи "нещо специално" за тях. "Обединеното кралство е една от малкото държави, които ограничават влизането на хора с криминално досие", каза още Атикинс.

Вижте снимки на Ja Rule >>

48-годишният рапър изгря през 1999 г. и стана известен с хитове като "Between Me and You", "Put It On Me" и "Always on Time". Бил е многократно номиниран за "Грами" и е участвал във филмови продукции.