Българският представител на Евровизия 2021 Виктория разчувствува стотици музикални фенове, журналисти и влогъри от цяла Европа с песента си за конкурса. Те реагираха на "Growing Up is Getting Old" - тазгодишното предложение на страната ни за най-престижната музикална надпревара в света. Певицата и екипът ѝ публикуваха видео, където са събрани едни от най-емоционалните реакции, които са публикувани в YouTube.

Виктория сподели развълнувана:

Вижте снимки на Виктория >>

"Радвам се, че песента на България предизвиква такива силни емоции в хората. Може би видеото и песента събуждат в хората спомени с техните родители и семейство. Прекараното време с майка ми и баща ми винаги ме е зареждало и ме е карало да се чувствам сигурна и обичана.

Снимка: Eurovision

Това е и посланието на песента. В тези тежки времена е важно да пазим себе си и хората, които са около нас. Трябва да оценяваме всичко, което имаме."

На 10 март Виктория представи "Growing Up is Getting Old" със специален концерт, който беше излъчен по БНТ 1. Премиерата на песента привлече вниманието на хиляди фенове от цял свят и се превърна в един от фаворитите за победа на Евровизия 2021.

Снимка: Eurovision

Днес българското предложение за Евровизия 2021 получи и своята международна премиера във всички дигитални музикални платформи. "Growing Up is Getting Old" е налична в Spotify, Apple Music, Tidal и Deezer.

Българското участие в песенния конкурс Евровизия се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на българската финтех компания iCard - генерален спонсор на Евровизия България и с подкрепата на Министерство на туризма на Република България.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22:00 часа.