Виктория просълзи Европа с българската песен за Евровизия 2021 “Growing Up is Getting Old”

Вижте реакциите на парчето от музикални фенове, журналисти и влогъри от цяла Европа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълна боза е текста! Голяма излагация!

Не разбрах нищо от песента, не ми харесва и Виктория. С тези ваши хвалби предварително - накрая ще се осерете. Като поговорката "Рибата в морето, те тигана сложиха". Жалки и смешни сте.

Хубава песен, много точна. Аз лично я приветствам тази песен защото съм от тези - бая порасналите. Това, което ме подразни в клипа е, че мъжете, коментиращи песента бяха се педерас(т)и, освен само един от тях. Желая успех на нашето момиче.

Любителите на блеенето на тая анемична повлекана да изчакат конкурса, за да се убедят в несъстоятелността на твърденията си. Останалото е само разклащане на въздуха и пяна около устата. Лошото за тия разбирачи е, че след това ще се изпокрият като мишоци или ще се отметнат от твърденията си. А най - лошото е, че такива хора фалшиво повишават самооценката на това, на сериозно взело се момиченце.

Тя вече победи. Аз вече не мога да живея без песните ѝ. Харесвам израелката, французойката, даже италианците. Но, това нашето, е някакъв уникат, който се ражда на сто години веднъж. Така са ми се загнездили в съзнанието песните ѝ, и шестте, че не знам, почнах вече да се плаша. И на Били Айлиш двете последни песни, и те ми обитават съзнанието, но това нашето е къде по-богато откъм съдържание и дълбочина. Някой каза, че, понеже България нямала пари, та затова нямало да има Евровизия в София през 2022. Нема нужда, но мисля, че това съображение ще се прескочи, защото тук иде реч за нещо извънредно. Въпреки че, както казах вече, Виктория Георгиева вече спечели. Спечели ме както навремето ме спечелиха и Тхе Беатлес и Тхе Ролинг Стонес или Тхе Кинкс (много ми е ретро, досущ ми е като тях), а и Стинг, да не споменавам и някои по-дребни като разни такива като Оасис или Колдплау, а защо не и онази група на Давид Гаан, ква беше, Депецхе Моде, нещо си. Радост за душата ми е, че го открих преди, колко, десетина дни, това гениално същество.

Баце, ти на сцепи. Пий си хаповете. Били Айлиш, лелееее. Толко ти културата.

Цяла Европа реве. Скоро и по другите континенти.

Харесва ми ретро стила, човешко..приятно

Песента има шанс за успех, няма кич, вулгарност, прекален "ентусиазъм", виене и мучене и Кончитка стил..Успех от мин, Виктория е свестно момиче

Да, за класиране в последната десетка, шансовете са напълно реални. За съжаление!

На мен ми се преспа.По-скучна песен не бях чувала,даже не изтърпях да я изслушам до края. В България няма ли други певци и певици, че за втора поредна година изпращат една и съща изпълнителка. Била чак една от фаворитите да спечели Евровизия. Пълни глупости.По-скучна песен не бях чувала,даже не изтърпях да я изслушам до края. В България няма ли други певци и певици, че за втора поредна година изпращат една и съща изпълнителка. Била чак една от фаворитите да спечели Евровизия. Пълни глупости.

Мноуу си Тъпа Ма .....;) Да се научиш да си миеш косата и тогава давай мнения ...Да ти Е.П.М ...Проста !!;)

СМЕЯ СЕ КАК ЯКО СЕ ТРИЕ В ТУБАТА ВСЕКИ КОМЕНТАР, КОЙТО НЕ СЕ ПРИЕМА ЗА БЕЗКРАЙНО ДОБРОЖЕЛАТЕЛЕН И ИЗПЪЛНЕН С ВЪЗХИЩЕНИЕ. Мисля, че това е доста показателно за това "колко са харесвани песента и изпълнителката". Защото уверените не правят така. Те не се страхуват от малко критика и от различни мнения.

това конкурс за песен ли е или е конкурс за изпълнител. Ако е за песен, кои са авторите на песента?

Автор на песента—Виктория Георгиева Автор на текста—Виктория Георгиева Изпълнител—Виктория Георгиева

А, спри се ма Викторийо, да депресираш и последния човек на света ли искаш, голямо писане, голямо обясненение, голяма самореклама. Самозаблуждението е враг, в Ротердам ще го разбереш по трудния начин. Няма да минеш и в първите 16 дори с тоя умрелоч.

Това е ,,най-българската" песен в моя живот. Хаха. Замислих се , аз на какъв език говоря, щом това е българска песен. Ужас. Нямам думи.

Ей,намерихте за какво да се дразните отново.Всяка песен е въпрос на вкус и предпочитания.На някои ще им хареса,на други не,но толкова ли е трудно да пожелаете успех на едно младо и талантливо момиче.

Най-добрите ни песни на Евровизия са на Кристиян Костов през 2017, с която той печели 2-ро място, Поли Генова през 2016 за 4-то място и Стоян и Елица през далечната 2007 с 5-то място. Виктория и екипът и да бяха изслушали песните, за да видят, че се иска ясен силен вокал, ритъм, жизнерадостно присъствие на сцената.... с това мънкане, която тя ни представя няма да мине полуфинала. Тя може да пее, жалко, че е избрала тоя стил да плагиатства Били Айлиш. А и никой от журито няма да рискува да се награди песен, която евентуално след това ще бъде гледана за плагиатство.

За плагиатството вече казах. Долна лъжа е, че Виктория Георгиева била плагиатствала от Били Айлиш. Колкото до нашето участие в Евровизия, единствената песен, която заслужава внимание, е песента, която пя Поли Генова. Всичко останало е шкарто, особено извънредно противния шум, който издавах какви бяха там, някакъв с тъпан и откъде се намерила на сцената стрина или буля. Това ни изложи пред Европа повече от всякакви золуми, които набедени за нашенци правят из разните страни. Четях мнения из форуми и се присвивах от неудобство. Песента на Поли Генова, обаче, е много по-постна музикално от която и да е от песните на Виктория Георгиева, а изпяването ѝ от Поли Генова, макар и добро, е обикновено ученическо пеене. Няма го онова сложно усещане на суперзвездата, което наблюдаваме при Виктория Георгиева. Ами, слушала и поглъщала. Добре, дай тогава да те чуем теб, или някой от форума, или някой изобщо от българската лека музика, който така да е погълнал усещането на суперзвездата. Няма един, който да ми дадеш за пример. Всичко е една жива скука и недобро владеене не само на гласовия инструментариум, но, изобщо, на всички компоненти, които правят световна песен. Фалш на чувствата и най-много полу-талант. Пак казвам, усещам силна професионална помощ в случая, но нека и други да се възползват от такава помощ. Гарантирам, че успехът няма да е същият. Тук иде реч за Божа искра, която избира да светне само при единици сред милионите.

За пореден път се убеждавам, че България е пълна с хейтъри които с нищо не са допринесли за страната си, дразнейки се на всеки който дори малко е по напред от тях. Лесно е да плюеш, но погледни се в огледалото и си отговори на въпроса - Ти кой си??? Някой ще каже - това си е мое мнение - Да, така е, всеки има право на мнение, но да се отрича всичко, на всяка цена е просто дребнавост и комплексарщина. На Виктория само едно мога да кажа - продължавай да твориш и не обръщай внимание на дребните душици - те просто завиждат че са никой в този свят и ще останат забравени. Със сигурност тази песен заслужава да и се обърне внимание и да представи България тази година.

Плагиатството не е творене, Тодоре, ютуб са пълни с коментари, че песните на Виктория са копирани от Били Айлиш, но естествено такива коментари се трият на всеки час и остават само позитивните. Желаем и успех на Виктория, но нека бъдем реалисти.

Нищо подобно. Не разпространявай злостни лъжи. Нито една от шестте песни на Виктория Георгиева няма абсолютно нищо общо с песен на Били Айлиш. Ако не си съгласен/на дай линк на песен на Виктория Георгиева, която е плагиат на Били Айлиш. Наистина, между двете има известна прилика в маниера на пеене, а и в морбидността на някои от темите. Но, този маниер е типичен за младите момичета. И мен ме дразни да се правят на момиченца, когато пеят, но са млади и няма как да излязат от този маниер. Казах вече, че по отношение на маниера на пеене Били Айлиш пък наподобява на Lorde, която беше даже по-голяма звезда от Айлиш. Ако вземеш обаче в съвкупност гласови данни, сложност на музикалната текстура, изграждане, прогресии, мелодична линия и така нататък, песните на Виктория Георгиева далеч превъзхождат тези на Били Айлиш. Разбира се, при нашата личат някакви много силни професионални въздействия, които просто не мога да повярвам, че момиче на найната възраст може да постигне. Може и да може, но и с очите си да го видя просто няма да го повярвам. Разбира се, геният на Виктория Георгиева като изпълнител и като чувствителност е в центъра, всичко друго е пълнеж. Били Айлиш също не е пощадената от такива професионални въздействия, тъй че и в това няма предимство. Между другото, тъкмо-що чух на Франция и Италия. Много хубави. Италианското обаче вече сме го чули, а на френското пак нещо не му достига. Това на Виктория Георгиева е просто съвършено излято и то ще си намери в бъдеще своята ниша като една съвършена перла, нищо че няма да спечели конкурса, който е подчинен на други ветрове. Даже няма и нужда да участва. Тя трябва да се отправи към световната сцена, а не към някакви регионални конкурсчета.

Не само самите песни, ами дори имената на песните и са плагиатство и на това в Ротердам няма да се погледне с добро око.

Приказваш празни приказки. Дай пример за плагиатство. Това за съвпадението на заглавието със заглавието на друга песен го посочих аз, но това е нищо. Не само не е плагиатство, но е и много често явление в песенното творчество.

Един не посмя да изпее една песен на Български. Как да ги подкрепяш такива и песента е нещо много тъжна. Очаквам от някаква песен да ме развесели да ми даде енергия а не да ме депресира. Може би има талант но не се знае с тези песни само на английски е трудно да се разбере.

Паднах от смях като им глах реакциите. Знам, че евровизия е педалската нова година, ама чак пък толкова лигавене неочаквах. Иначе песента не е нещо особено но и пожелавам успех, и ще гласувам.

Тя е красива и може да пее. Защо имитира Били Айлиш?

Клипът е приятен за гледане. Няма агресия, няма бързане да се покажат колкото се може повече глупости за единица време.Гласът на певицата е приятен за ухото- не някакво негърски грачене и издуване на вратни жили.

Много добре направена парче. Браво!

Възникна проблем с пламенната ми защита на Виктория Георгиева. Аз все още смятам, че тя е най-доброто, което България е дала на света в леката музика, но … Оказа се, че заглавието на песента ѝ не е оригинално. Търсейки да прочета компактно текста на песента ѝ изведнъж попадам на това, вижте тук: https://www.youtube.com/watch?v=lPCiDjy8yAM Може би някой може да обясни какво е това объркване.

Ти не знаеш ли, че има песни с еднакви имена? Има и хора с еднакви имена, има и кучета с еднакви имена, има и простаци с еднакви имена.

Така е, да. Признавам. Но, някак щеше да е още по-убедително, ако нямаше съвпадение. После, просто нямаше нужда от подобно повторение. Пак, казвам, даже и с тази неприятна подробност, възхищението ми от най-добрата в историята българска сонграйтерка-певица си остава ненакърнено.

Миналогодишната песен ми харесваше повече, но и тази е хубава, няма кич, няма вулгарност..и клипа ретро ме кефи..Да от мен и Успех..!!! макар че другата българска песен е хубава;) на момчето.

Първите реакции септември бяха и за Мария Бакалова същите , но тя вече е номинирана за Оскар ........ Защо сте такива , лоши , завистливи Радвайте се на всички Успехи на БЪЛГАРИ .

Пореден ден, поредна платена статия за това симпатично, не но впечатляващо талантливо момиче. Клиповете са добре заснети, но и те като текста и аранжимента са... блудкави? Не е точната дума, по-скоро банални или незапомнящи се? Няма лошо, нека ни представи на Евровизия, но покрай целия медиен шум в кавички човек ще си помисли че е с гласа на Уитни Хюстън примерно... а тя горката, не е, сори. И да не кажи някой че хейтя, пожелавам и успех - но стига сте ни занимавали по цял ден с платени статии, бите.

няма ли кой да му каже на това момиче НЕ МОЖЕШ ДА ПЕЕШ?

Не само, че може да пее, а е натръшкало суперзвездите на света с песните си. Тези песни ще останат в историята.

Мдаа, в кашата от феминизъм, липса на идентичност, трудност с отговорностите на "новото време" и разочарование от токсичние мъже, една отчаяна жена търси утеха в плюшените мечета и играчките от детсвото. Те самите жени с котки на които им е крив света слушат нещо по ъп-лифтинг

що за простония..и елементаризъм"самите жени с котки", а тук е ясно че мечетата с в детския и дом ку ку

успех на Виктория, българка е

Мога да пожелая успех на Виктория, стила на песента й не е в моята кръвна група обаче. Но..този меланхоличен (психеделичен) поп си е на мода сега.

Ма то това музика ли е въобще?! Хич не трябва да излизат наяве такива бози!

Направих си труда да слушам всички песни и мога съвсем категорично да кажа, че българската песен няма никакъв шанс да влезе дори в топ10. Какви хубави песни имат от Финландия, Сан Марино, Швейцария, Румъния... хубави мелодични песни, силни завладяващи вокали. Срам ме хвана с нашето мяу,мяу,мрън..мънкане, пънкане, жалко.

Пич, то така винаги е било! Това е супер странен конкурс и след толкова години все още не мога да схвана по какъв начин подбират песните, защото 90% са такива бози, че дори не стават за слушане. Може би пък аз нямам вкус (най-вероятно, предвид това, че съм рокаджия по душа). Имаше пред годините ТОЧНО 2 песни, които някога са ставали за нещо. Едната е когато Lordi представяха Финландия с Hard Rock Hallelujah и втората е преди няколко години когато Поли Генова представи България със своята песен. Това е било единственото смислено участие на България в тоя конкурс - евала Поли! Защо пък тази година избраха никому известна девойка, дори и за нас българите? Ако зорът беше да се лансира и да представи новия си албум, това може да стане и по много други начини. Тазгдодишната песен за мен е пълна излагация! Защо например не участват велики български групи или изпълнители като например БТР, Сигнал, Фондацията, Дони, Любо Киров, Графа и тн.?! Всички те могат да изпълнят напълно ново парче и то изцяло на английски, което ще звучи брутално и хилядократно по-добре от сегашните и досегашните бози Може би просто аз нямам вкус явно... Long live rockn'roll! Мнение на заклет фен на AC/DC, а и не само! :)

Специално заради теб проверих песните от указаните страни. Кое, чалгаджийските ритми на Сан Марино, безкрайно скучният рап на Финландия или този, дето ми мьека на фалцет от Швейцария или пък може би объркано-депресарската песен на Румъния. Това ли са ти хубавите, мелодични песни със силни, завладяващи вокали песни, които могли да конкурират нашата? Не ме шегувай.

Много ми хареса! Ако не разбираш английски няма да е нищо особенно, но текста я прави много силна песен! Успех!

Тази песен е подигравка с България!

Ужас и потресе е е тази песен, тотална щета и за съжаление няма да стигнем финала.

Не. Съжалявам, но не.

Прекрасна, изключителна Виктория! Клипът е masterpiece! След всяко гледане откривам нови и нови детайли и символи - толкова добре е измислен и композиран, а баквокалите са магични. Късмет на това талантливо момиче!

Айде чуй я пак утре сутрин.

Чух я пак. Е, и? Пак се оказа гениална.

Доста силен текст и некомерсиално звучене. Надявам се да бъде оценено, въпреки полит-коректни привкус на Евровизия.

Тая имитира Били Ейлиш. Няма песен, няма визия, няма клип. Имитира Били Ейлиш. Просто и ясно.

Обръщението Ви "Тая" е все едно се обръщате към някой, който познавате добре и силно мразите, с провинциален маниер. Добре, че се чувствате експерт по всички детайли - визуални, гласови, стилистични и т.н., сигуно сте минимум продеуцент.

Били Айлиш пък имитира Lorde, а Виктория Георгиева прибира и двете в джоба си. Просто е несравнима. Ето ти една песен на Били Айлиш, подобна на тази на нашата, но по-долу барем на две-три стъпки: https://www.youtube.com/watch?v=HUHC9tYz8ik Ето ти и песента, която взе грамофонче: https://www.youtube.com/watch?v=EgBJmlPo8Xw И двете песни са интересни, особено на фона на невзрачните Тейлъ Суифт и Бейонсе, но, както казах, и по инвенция, и по изпяване. Виктория Георгиева ги удря и трите у земята, черната. За пръв път в България да се появи нещо, на което световните звезди да не могат да му стъпят на малкия пръст.

Така ги е прибрала в джоба си, че едната взема награди под път и над път, а другата я знаем, само защото си плаща за статийки ИЛИ просто няма за кой друг музикант извън чалгата да се пише в малката ни държава. Айде стегнете се, Били Айлиш пробива като тийн още, продала е милиони (ако не и десетки милиони вече) копия по цял свят, къде се натискате изобщо да сравнявате хахаха

Да, бе, Били Айлиш невинна била и не си плащала. По сто си плаща, по хиляда си плаща за наградите. Сравнявай песните, а не разни платени работи. Нашата е пъти над Били Айлиш и като владеене на гласа и като инвенция. Пробив била Били Айлиш като тийн. Я, гледай. А, нашето от тринайсетгодишно се явява на хикс фактор и пет пъти го отхвърлят, горкото. Абсолютно потискане на едно гениално дете. Добре, че някой се е намерил да налее пари. Иначе, и то щеше да зъмръкне из пущиняка на бездарната българска завист. Сега, вече като звезда, ѝ пожелавам да се пази не толкова от хейтърите, а от т.нар. “приятели” из разните сонграйтерски пионерски лагери на който ходи в Лондон и Лос Анджелис. Творчеството е много крехко призвание и последното нещо, което му е нужно, е вампирското изсмукване на творческите сокове от разни такива “приятели”, в повечето случай бездарни натрапници, колкото и да изгеждат благоразположени.

Българската песен "Growing Up is Getting Old". Чок гюзель! Машаллах!

Това момиче е сензация. Такова гениално същество досега не се е пръквало на българската музикална сцена. Не ме интересува резултатът от конкурса. За мен тя е явление и всичките ѝ шест песни от албума са вече влезли на най-горни места в собствената ми класация на най-добрите песни за всички времена.

Големият проблем е, че ще загуби ценни години, в които можеше да учи висше образование. Или да стане занаятчия там... Иначе, като певица бъдещето й е малко вероятно.

Висше образование—ти ме шегуваш. Висшето образование е за обикновени хора, които за нищо не стават. Това момиче е целунато от Бога. Световните сцени още от сега са в краката му, а ти за някакво си посредствено висше образование си се закахърил.

Прекрасна песен и изпълнение!!!

Много добра песен, много добра певица.

Момичето е много добро. Мисля, че е над всички дето се пръкнаха последните години от музикални формати

Брях, че злоба. Сигурно всички пишещи тук могат да се похвалят с визия, талант, успехи (говорим на всички фронтове, не само музикално-актьорския жанр) ...И разбират от красота, изкуство, политика, футбол. Моля се да се взирате повече в собствения си живот, ама там по-грозно и кално, дай да каляме другите, барем слязат малко до нашето дънце. Пази Боже нашия казан в пъкъло. После се чудим защо хората с малко над средния капацитет бягат ... Хора, като не ви кефи, дръжте си злобицата във вас, да ви приседне там ...

Много хлипах и аз.

За разлика от песента ти.

Някой да я просълзява насред пандемия и студена война, която ако се стопли ще се води на найна територия. пп: Тая депресарка тръгнала да се тръшка, че остарява на 25 години?

Някой дали може да преведе на български, името на "българската" песен?

"Growing up" вече не е оригинално/модерно". Ама тя си мисли, че значи "Да пораснеш, значи да остарееш".

Много добре си мисли тя. “Getting old” може да се преведе и както ти казваш, но може да се преведе и както тя си го мисли. И двата варианта на превода са възможни, но, ако чуеш целия текст ще разбереш, че тъкмо второто, по-интересното тълкуване, е имала пред вид. Както казах и в предната тема—бързо да стягат НДК за Евровизия 2022.

Браво и Успех.

Найс, а?!

нанайс

Доста добра песен между другото! Дано вотът на Българите от чужбина не се пръсне между нея и Васко :) Тактиката е от чужбина за Виктория ,от България за Васко ;)

Абе другари англосакси, преведете го на български това заглавие бе! Уж представя България, а българите не знаят какво се пее :)))

Голямо реване е паднало. Само за информация - в повечето европейски държави този фестивал, въобще не се отразява и масата народ, въобще не знае кога е и кой го е спечелил. С годините този фестивал се превърна в нещо изкуствено. Вълнуват се само малките държави.

Големи комплексари сме, като почнем да си избиваме комплексите и да преекспонираме, сякаш сме създали нобелов лауреат. Никога няма да стане, за чака рака може би да, за простотиите като тези на Бакалова да, но където е нужен ум, никога.

Е това е нещо истинско, не като изпълненията на Бакалова!

Истинска англоезична чалготия. Нищо общо с България.