Близо година след смъртта на съпругата си Кели Престън, която загуби дългогодишната си битка с рака на гърдата и си отиде от този свят на 57 г., Джон Траволта реши да продаде тяхното грандиозно имение, намиращо се на частния остров Айлсборо, щата Мейн. Имотът има голяма сантиментална стойност за звездата от "Брилянтин", тъй като с покойната му вече половинка се сдобиват с него през същата година, в която официално си казват "Да", вричайки се във вечна любов един на друг.

През годините двамата често отскачат до внушителната къща, предлагаща на обитателите си цели 42 стаи (22 от които са спални, а 8 - бани), когато имат нужда да избягат далеч от суетата на собствената си популярност, усамотявайки се сред красотата и тишината на природата, обграждаща ваканционния им дом. Сумата, която в момента холивудската знаменитост иска за сградата, ширеща се на повече от 900 квадратни метра, е 5 млн. долара, макар реалната ѝ цена да възлиза на много повече. По всичко обаче личи, че причината за този компромис от страна на Траволта се дължи на факта, че той иска да освободи чувството на огорчение, което мястото му носи.

Вижте снимки >>

Актьорът купува постройката, която съвсем спокойно може да се мери с размерите на хотел, през 1991 г. Тогава идеята му е да има достатъчно място за всички техни роднини при традиционните семейни сбирки по празниците. Веднага след това той и жена му запретват ръкави и започват основно да обновяват вътрешността ѝ, създавайки интериорен дизайн в еклектичен стил.

"Забелязахме потенциала на къщата веднага, но имаше толкова много работа, за да я превърнем в това, което е днес. Само през първия месец трябваше да инсталираме система за пещ с хотелски размер, както и да подновим цялата кухня", споделя през 1999 г. Траволта за сп. "Architectural Digest".

Входната врата на зданието отвежда до голямо фоайе, оборудвано с бар и няколко къта за сядане. 14 от спалните за гости са разположени на второто ниво, докато по-голямата част от третото е превърнато във фантастична детска площадка. Също така на последния етаж се намират театър с голяма сцена, класна стая, библиотека и трапезария. Освен това има 4 тематични детски помещения, посветени на различни анимационни герои.

В началото, когато Джон и Кели започват да реновират жилището си, те се спират на далеч по-семпли решения относно цветовете, с които да го изпълнят. Впоследствие обаче с появата на дизайнера Кристофър Бошърс, ситуацията коренно се променя. Той им предлага да заложат на далеч по-смели багри, убеждавайки ги, че те ще внесат истински уют под покрива им, при което те се му се доверяват, оставяйки го да преобрази сърцевината на дома им.