Спокойно можем да кажем, че на Шакира определено ѝ върви на музикалната сцена, а като доказателство за това твърдение са редицата отличия, които е спечелила от началото на кариерата си до този момент, сред които попадат и няколко статуетки "Грами". Само че певицата далеч не може да се похвали с подобен късмет на пазара за недвижими имоти, тъй като в продължение на вече три години безрезултатно се опитва да продаде имението си в Маями.

Въпреки факта, че в момента търсенето на жилища във Флорида започва постепенно да се увеличава, все още не са се открили желаещи, които да се сдобият с къщата на колумбийката, заемаща цели 848 квадратни метра от огромен 2-декаров парцел. Според сп. "Forbes" певицата е обявила цена от почти 16 милиона щатски долара за нея. Това е с 10 пъти повече от сумата, която звездата е платила през 2001 г., купувайки дома си. Но все пак, както отбелязва изданието, тя е вложила немалко средства, за да реновира построената през 1951 г. сграда, променяйки изцяло нейния облик.

Вижте снимки >>

Двуетажната постройка, разположена на панорамния път "North Bay Road Drive" с гледка към залива Biscayne, разполага с общо шест спални и седем бани, като по-голямата част от вътрешното пространство е с отворен план, предоставящ достатъчно място за тържества и семейни сбирки. Сред удобствата попадат още голяма фитнес зала, гараж и отопляем външен басейн с дървена палуба, до който е издигнат малък плажен бар.

Освен че са обзаведени изцяло в минималистичен стил и с вкус, стаите са изключително просторни, като през деня са облени в слънчева светлина заради големите прозорци, започващи от дървения пода и стигащи чак до тавана. Белият цвят преобладава в интериора - от стените през мебелите, та чак до билярдната маса във всекидневната.

Къщата се намира в един от престижните райони на града, които е съвсем близо до всичко, което Маями Бийч може да предложи на човек. Въпреки това локацията осигурява уединение на жителите си, ето защо редица звезди, сред които Рики Мартин и Дженифър Лопес, са избрали да живеят там.

"Това е отлично място", казва агентката по недвижими имоти Ана Мартинес, чиято агенция представлява половинката на Жерар Пике. "Това е най-харесваната и известна жилищна улица в Маями", твърди тя.

Въпреки това обаче, изпълнителката на "Hips don"t lie" все още не може да намери нов собственик за имуществото си, макар да упорито да се опитва от вече доста време насам. Но както се казва - за всеки влак има пътници.