Като една от най-големите холивудски звезди, през годините Лео ди Каприо е спечелил милиони долари, голяма част от които влага в недвижимо имущество. Така например звездата от "Титаник" притежава страхотен апартамент в Ню Йорк на 11-та улица, оценен на 10 млн. щатски долара, освен това има къща в Палм Спрингс, която отдава под наем срещу "скромната" сума от 250 хил. долара на месец, а също така разполага с още няколко жилища, намиращи се на различни места в щата Калифорния, които обаче са за лично ползване.

Освен това преди няколко години той подари чисто нов дом на баща си, издигащ се на хълма в спокойния квартал на Лос Анджелис - Лос Фелис. И ако си мислите, че след тази покупка "Вълкът от Уолстрийт" най-после е решил да приключи с придобиването на сгради, то грешите.

Вижте снимки >>

Наскоро един от най-желаните мъже в Меката на киното купи на майка си къща в същия район, в който се намира тази на баща му. За постройката в испански колониален стил, заемаща внушителните 464 кв. метра, той е платил на бившия ѝ собственик - колегата си Джеси Фъргюсън, добил популярност с участието си в сериала "Модерно семейство", повече от 7 млн. долара, който навремето се сдоби с нея от Гуен Стефани и бившия ѝ съпруг Гавин Росдейл.

Домът е построен през 1928 г., но когато някогашната вокалистка на група "No Doubt" и тогавашния ѝ мъж я вземат, те хвърлят голяма сума пари, за да го обновят извяло, променяйки облика му. Така той се сдобива с множество удобства. Порти от ковано желязо водят до врата от ръчно резбовано дърво, около която расте бугенвилия, отглеждана в саксии. Във фоайето, чиято форма наподобява ротонда, се вие стълбище с железни парапети, а на пода се редят оригиналните плочки, запазени още от времето на строежа. Таванът му впечатлява с изящни орнаменти, а от него виси внушителен кристален полилей, поставен в клетка за птици.

Следва всекидневната, в която един срещу друг стоят меки дивани с пъстри декоративни възглавници, разделени от стъклена маса, а до тях са сложени два фотьойла с шарен десен. Отстрани до мебелите има камина, изработена от същия камък като стените на фоайето, а над нея стои огледало, създаващо илюзията за допълнителна дълбочина. Срещу прозореца е позиционирана скулптура на кон, а до нея - пиано.

Просторната кухня, в която се помещават най-добрите уреди, появили се на пазара, е изключително светла, като в нея, подобно на всички други стаи, отново се преплитат различни цветове - кафяво, синьо, бяло и жътло. Освен официалната трапезария, която е част от помещението, в него има още няколко места за хранене, включително остров и малък кът за закуска.

Целият втори етаж е превърнат в отделен апартамент, разполагащ със спалня и баня във винтидж стил, допълнени от няколко модерни щрихи за акцент. Една от стаите в жилището е превърната в малък салон за прожектиране на филми, втора - във фитнес зала, а трета е станала офис. Едно от любимите места на Фъргюсън обаче е библиотеката, където мебелите с цвят "горчица" контрастират на боядисаните в тъмносиньо стени. Голямата тераса на второто ниво предоставя спираща дъха панорамна гледка към обсерваторията Грифит Парк.

Външната част на къщата се отличава с ярко сини акценти по вратите и прозорците, както и с басейна, който има изкуствен водопад. До него е издигната отделна постройка, представляваща нещо като мини СПА център, в който човек може да открие още една баня и помещение за медитация и йога.