Наталия Водянова е супер модел и филантроп. Тя представи световната купа на Мондиал 2018 в специалния ѝ куфар Луи Вюитон, с който пристигна в Москва.

Вижте снимки на Водянова >>

Красавицата споделя пред Vogue защо е оптимистично настроена за бъдещето на родината си.

"Русия не може да бъде разбрана само с разум", както се казва в известния афоризъм, строфа от Фьодор Тютчев, написана през 1866 г. Оттогава тя се е превърнала в мантра за делата, свързани с тази непредвидима световна сила. "В Русия", продължава Тютчев, "човек може само да вярва."

Тъкмо вярата движи Наталия Водянова, супермоделът и филантроп, която откри церемонията на Мондиала в Москва. В тази вечер Русия победи Саудитска Арабия с 5:0.

"Трябва да кажа, че първият гол, отбелязан от Русия, бе като пукане на мехур", каза 36-годишната майка на 5 деца. "Това беше толкова важен мач за Русия - дори най-запалените ентусиасти не са предвиждали подобна победа. Гордеем се и се надяваме и за останалата част от първенството." 3 от децата на Водянова, които са от първия ѝ съпруг - Джъстин Портман, бяха на стадиона, за да гледат мача. "Беше пълно с позитивна енергия", продължава Водянова. "Беше много специален момент, че бях с децата си - за дъщеря ми Нева това бе първият мач.  Те си прекараха страхотно. Сега ни предстои едно футболно лято."

Моделът и филантроп се надява, че Русия 2018 ще донесе и бъдещи ползи за страната, освен спортните успехи. "Определено това ще бъде една възможност за социална промяна в страната заради инфраструктурата, която беше изградена", казва тя. "Русия е прекрасна страна, пълна с богатства - в природата, културата и хората. Разбира се, както всички останали страни, има неща, които трябва да променим и подобрим. Но се надявам, че бъдещите поколения, децата на Световното, ще видят едно различно бъдеще за Русия".

Водянова е родена в Горки (Нижни Новгород). Тя напуска училище на 12 г., за да продава плодове до шосето, за да помага на майка си и двете си сестри, едната от които е родена с церебрална парализа.

Фондацията на Водянова е основана през 2004 г. и тя продължава да подкрепя руски семейства и деца с увреждания. Тя е вложила милиони в изграждането на площадки и центрове за подкрепа. "Специално за моята кауза, която се фокусира върху включването, инфраструктурата ще помогне, но и ще даде едно по-добре отношение към хората със специални нужди.