Втора жена е завела дело за сексуално посегателство срещу фронтмена на рокгрупата "Аеросмит" Стивън Тайлър, съобщават световните медии.

Джийн Белино твърди в иска си, заведен в Ню Йорк, че е претърпяла "тежък и постоянен емоционален стрес", след като певецът я е нападнал два пъти през 1975 г., когато тя била на 17-годишна възраст.

Това е вторият иск заведен срещу Тайлър, след като миналата година Джулия Мисли, с моминско име Холкомб, обвини 75-годишния певец, че е имал незаконна сексуална връзка с нея, когато е била тийнейджърка.

В документите, публикувани чрез адвокатската кантора "Джеф Андерсън и съдружници" в четвъртък, се казва, че Белино е била тийнейджърка, работеща по организацията на модно ревю в Манхатън през лятото на 1975 г., когато неин приятел й уредил среща с рок групата "Аеросмит", пише БТА.

В иска си Белино твърди, че през този ден Тайлър я насилил сексуално два пъти. Първият инцидент е бил в телефонна кабина, където по думите й музикантът я "притиснал" до стената, опипвал, целувал и симулирал секс без нейно съгласие, а по-късно отново в хотела, след като влезли заедно в бара. Като причина за иска се посочва "насилие на полова основа".

В документите Белино заявява, че е претърпяла и продължава да търпи "голяма душевна и телесна болка", както и "физически, лични и психологически наранявания".