Прекратиха разследването на обвиненият в сексуални престъпления фронтмен на Rammstein Тил Линдеман.

През юни берлинските прокурори започнаха разследване срещу вокалистът на немската метъл група, след обвинения в "сексуални престъпления и разпространение на наркотици". Днес обаче обявиха, че прекратяват разследването, позовавайки се на недостатъчно доказателства, пише Euronews. Te заявиха, че разследванията, започнали през юни, "не са предоставили никакви доказателства" и не са успели да обосноват обвиненията, тъй като правоприлагащите органи не са получили преки показания от обвинителите.

От своя страна адвокатите на Линдеман казаха: "Бързото прекратяване на разследването от държавната прокуратура в Берлин показва, че няма достатъчно доказателства, че нашият клиент предполагаемо е извършил сексуални престъпления."

През лятото няколко жени излязоха с твърдения, че са били дрогирани и вербувани да участват в сексуални действия с Линдеман на партита след концерти на групата. Той винаги е отричал, а адвокатите му ги определиха като "неверни". Миналата седмица правният му екип заяви, че "незабавно ще предприеме правни действия в отговор на всички подобни обвинения".

Скандалът избухна след като 24-годишна фенка от Северна Ирландия написа в социалните мрежи, че е била дрогирана и опипвана от Линдеман на парти зад кулисите във Вилнюс. След обвиненията си тя написа в Twitter: "Бих искала да поясня отново. Тил НЕ ме е докосвал. Никога не съм твърдяла, че ме е изнасилил". Въпреки това в платформи като Twitter, Instagram и YouTube се появи вълна от подобни истории. Вследствие на обвиненията групата бе поругана. Активисти счупиха прозорците на общото имение на членовете от Rammstein и напръскаха със спрей "Без сцена за извършителите".

Активисти протестират срещу насрочените предстоящи концерти на Rammstein, 15 юли, Берлин

Снимка: Getty Images

В навечерието на турнето на групата през юли петиция, наречена "Никаква сцена за Rammstein", събра над 75 000 подписа с искане те да не свирят. Въпреки това концертите продължиха по график, а берлинският сенатор по въпросите на културата Джо Чиало заяви, че макар да е "на страната на жертвите", "юридически няма право за въздействие". По време на разследването още две жени повдигнаха обвинения този път срещу Кристиан Лоренц, датиращи от 2002 г. и 1996 г., като през '96-а са били замесени Линдеман и барабанистът Кристоф Шнайдер, съобщава "The Guardian". 

Снимка: Getty Images