24 часа, след като бе осъден на 9 месеца пробация за хулиганство и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, актьорът Явор Бахаров коментира случилото се в личния си профил във Фейсбук.

"Някои медии с или без желание комбинират и преувеличават факти. Случката е силно преувеличена и не отговаря на истината. Не е имало насилие над жена нито пък към полицейски служител , това е доказан факт! В навечерието на 8-и март, както и в последните 3 години, ние сме заедно, Обичаме се, Обичайте се и вие", написа 33-годишният актьор и публикува снимка с приятелката си Рая Пеева.

Вижте снимки на Явор и Рая >>

Информацията за присъдата на Бахаров обаче бе официално потвърдена пред Dir.bg от Софийския районен съд, където вчера е гледано делото. 

Малко по-късно и директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев обясни, че актьорът е бил задържан на 4 март около 1.30 часа, след като на тел. 112 е получен сигнал за възникнал скандал между две лица.

"Колегите от Първо районно са реагирали. Следва неизпълнение на полицейско разпореждане и лицето (Явор Бахаров - бел.ред) е отведено в Първо районно, наложена му е мярка задържане под стража за 24 часа, която е удължена на 72 часа. Внесено е споразумението в съда, признал се е за виновен и му е наложено наказание пробация", обясни Хаджиев.