Великобританската тв водеща и YouTube влогър - Емили Хартридж, почина на 35-годишна възраст, след като катастрофира с електрическа тротинетка в петък. Това е първият фатален сблъсък в Англия с участието на водач на е-тротинетка.

Вижте снимки на Емили >>

Емили Хартридж умира в петък сутринта, когато се сблъсква с камион на кръгово движение в югозападен Лондон. Тя е една от звездите в социалните медии, станала известна преди 7 години с видеоклиповете си "10 причини, защо...", които представят комичната страна на съвременния живот.

След като видеата ѝ достигнаха до 3 млн. гледания на месец, тя започна да прави телевизионни предавания и да интервюира популярни актьори, като Еди Редмейн и Хю Джкаман.

Смъртта ѝ бе обявена в нейната официална Инстраграм страница.

"Здравейте на всички! Ужасно е да споделим това в Инстаграм, но знаем, че очаквате да видите Емили днес и това е единственият начин да се свържем с всички вас наведнъж. Вчера Емили претърпя инцидент и почина. Ние всички я обичахме и тя никога няма да бъде забравена. Тя докосна толкова много животи, че е трудно да си представим дните без нея. Емили беше много специален човек", пише в публикацията.

Съобщението беше коментирано от хиляди хора, които изказаха своите съболезнования и споделиха колко вдъхновяваща е била влогърката за тях.

"Сърцето ми е със семейството и приятелите на Емили. Това е такъв шок. Изпращам им цялата си любов и се моля с вас", написа певецът Хари Гарднър.

Полицията разследва мястото на катастрофата на кръговото кръстовище, което през 2015 г. е обновено така, че да държи велосипедистите отделени от останалия трафик. Гражданите намират новия му вид за объркващ, а миналата година на същото място почина велосипедист, след като беше блъснат от камион за боклук.

Все още е незаконно да се карат електрически тротинетки по пътищата на Обединеното кралство, но това не спира хората да ги използват, като все по-голям брой от превозните средства се продават във Великобритания.