След като изигра Кристофър Робин във филма "Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух" и озвучи свещника Люмиер в "Красавицата и звярът", шотландският актьор Юън Макгрегър ще предостави гласа си на още един знаков персонаж от детството.

Макгрегър лично е потвърдил в чат с въпроси и отговори в приложението за безплатни видеоконферентни разговори Zoom, че ще озвучи щуреца Джимини в куклената анимация "Пинокио" на режисьора и носител на "Оскар" Гийермо дел Торо, пише БТА, цитирайки "Ентъртейнмънт уикли".

Дел Торо ("Хелбой", "Лабиринтът на Фавна", "Формата на водата") посвети над десет години на опитите си да реализира своя прочит на "Приключенията на Пинокио" от Карло Колоди и едноименната класика на "Дисни" от 1940 г. В крайна сметка през 2018 г. проектът му намери "пристан" в стрийминг платформата Нетфликс, припомня изданието.

Гийермо дел Торо ще режисира анимацията съвместно с Марк Густафсон. Мексиканецът, отличен с "Оскар" за работата си над "Формата на водата", е и съсценарист на продукцията.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Актьорският състав на "Пинокио" на Дел Торо - по-мрачна версия на класическата история, включва също Дейвид Брадли, Тилда Суинтън, Кристоф Валц и Рон Пърлман. Очаква се куклената анимация да излезе на екран през 2021 г.