След официалната церемония в Уиндзорския замък, на която принцеса Юджени и Джак Бруксбанк си казаха "да", вечерта двойката се насочи към приема, който даде по случай сватбата.

Вижте втория тоалет >>

Двойката пристигна с Aston Martin, където Юджени бе облечена в разкошна кремава рокля на Zac Posen. Докато дизайнерът подготвял тоалета на Юджени, той черпил вдъхновение от "красотата на Уиндзорския замък и околностите", където се състоя кралското събитие.

Цветът на втората рокля дизайнерът описва като "нюанс на английската роза", а в детайлите е вплел усещането за бялата роза на Йорк, която е пряко свързана със семейството. Тоалетът бе изработен от коприна, а драпираната материя показа Юджени по един нов начин и много по-различна от визията ѝ със сватбената рокля и начина, по който сме свикнали да я виждаме обикновено.

Набръчкана на гърдите и с яка преметната през раменете, роклята в бледоворозо-кремаво буквално преобрази булката и ѝ придаде вечерен блясък.

През деня Юджени носеше бяла рокля с дълги ръкави на британеца Питър Пилото, което изненада модните критици. Деколтето умишено разкри белега на Юджени от операция от сколиоза, която преживяла в детството.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В жакардовия плат бяха вплетени различни символи, които са важни за двойката, включително и магарешки бодил, който олицетворява любовта на двойката към шотландския Балморал, детелина в почит на ирландските корени на майката на булката - Сара Фъргюсън, и йоркса роза и бръшлян заради новия дом на двойката.

Когато напускаше Уиндзорския замъка за приема, Юджени все още бе облечена с булчинската рокля, което предизвика коментари сред феновете, които се чудеха, дали изобщо ще има втора рокля.

Приемът се състоя няколко часа, след като двойката размени сватбени обети. Гостите, сред които и родителите на булката - принц Андрю и Сара Фъргюсън, принц Хари и Меган, принц Уилям, Кейт и децата им - принц Джордж и принцеса Шарлот, присътваха на булчинското парти.

То се състоя в семейния дом в Йорк. А събитието бе организирано като частно тържество. Гостите вероятно е трябвало да оставят телефоните, фотоапаратите или друга снимачна техника още при пристигането си. Същото бе и по време на приема на принц Хари и Меган през май във Фрогмор Хаус.