Актьорът Юджин Леви получи звезда на холивудската Алея на славата, отбелязвайки 25-ата годишнина от заснемането на филма "Американски пай", предаде Би Би Си.

Звездата му е 2773-тата на прочутата алея, добавя БТА.

Леви, който е съавтор на комедийния сериал "Шитс Крийк" със сина си Даниъл, прие звездата в присъствието на истинското и на екранното си семейство.

Снимка: AP/БТА

"Синът ми Даниъл не може да бъде тук днес, за съжаление", каза канадският актьор. "Вторият ми син, Джим от "Американски пай", обаче е тук. Харесва ми фактът, че си тук, Джейсън", добави той.

Леви изпълнява ролята на бащата на героя на Джейсън Бигс - Джим, в хитовия филм от 1999 г. и неговите продължения, припомня Би Би Си.

На холивудската Алея на славата към Леви се присъединиха екранната му съпруга от "Шитс Крийк" Катрин О'Хара и истинската му дъщеря Сара Леви, която също играе в телевизионния сериал, отличен с "Еми".

Обяснявайки, че Даниъл е на снимки в България, Юджин Леви се пошегува, че това звучи като сюжет "точно от Шитс Крийк".

Актьорът, който участва също в "Деца на килограм 2" и "Бащата на булката 2", по време на церемонията отдаде почит на съпругата си Дебора Дивайн.

"Не можеш да поставиш името си на звезда на булевард "Холивуд", без някой да те подкрепя, а Дебс ме подкрепя 47 години. Нямаше да имам звезда без теб", каза