Южна Корея се готви за наплив от чуждестранни посетители по време на празненствата по случай 10-ата годишнина от създаването на момчешката кей-поп група BTS, съобщава тамошната преса.

Събитията, които ще се състоят от 12 до 25 юни в Сеул, са организирани от общината на южнокорейската столица и звукозаписната компания на групата.

BTS прави своя дебют в музикалната индустрия през 2013 г. със сингъл албума "2 Cool 4 Skool". През 2018 г. съставът се превърна в първата корейска музикална група, получила златни стандарти за сертифициране от Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка.

През 2022 г. бандата реши да се оттегли от записването на музика временно заради наближаващите периоди на задължителна военна служба на повечето членове. Някои от изпълнителите обаче издадоха солови проекти.

През май тази година две от момчетата на групата (Джин и Джей-Хоуп) бяха принудени да постъпят в армията за 18-месечната служба, тъй като всички южнокорейски мъже в добро здраве трябва да отслужат, преди да навършат 28 години.

Снимка: АР/БТА

Въпреки тази временна раздяла, съставът се кани да издаде нов сингъл, озаглавен "Take Two", този петък. Предвидено е излизането му да съвпадне именно с празненствата по случай 10-годишнината на BTS, предава БТА. Южнокорейската столица планира да изстреля фойерверки в парка на река Хан и да прожектира видеоклипове на кей-поп звездите на екрани в станциите на метрото.

От градската управа казаха, че организират "седмиците на BTS", за да привлекат още чуждестранни посетители, сред които множество фенове на групата.

Снимка: Getty Images