Вътрешни лица разкриха пълния списък на кралските особи, които ще се появят на балкона на Бъкингамския дворец за коронацията на краля, а имената на Хари и Мегън не фигурират, пише The Sun. Според информацията общо 15 членове на фамилията ще се появят на прочутата веранда в събота, 6 май.

На балкона на Бъкингамския дворец по време на коронацията на Чарлз ще бъдат допуснати само тези, които са класифицирани като "работещи кралски особи".

Кралски източници съобщават пред The Mirror, че монархът е взел решение да отпразнува историческото събитие само с най-близките и най-верните членове на семейството си. 

Подробните планове, представени от изданието, разкриват и как кралят е избрал да благодари на нацията заедно с няколко избрани кралски особи, които са посветили живота си на обществена служба.

Принцът и принцесата на Уелс - Уилям и Кейт, ще се появят с трите си деца - принц Джордж, на девет години, принцеса Шарлот, на седем и принц Луи, на четири. Последната група от 15 души показва, че в нея няма място за принц Хари и Мегън Маркъл, ако те изобщо решат да присъстват на коронацията.

Снимка: Getty Images

Херцогът и херцогинята на Съсекс все още не са отговорили на официалната покана на краля, въпреки че според запознати в двореца слуховете за техните искания да бъдат включени на балкона са "широко разпространени". 63-годишният принц Андрю, който бе принуден да се оттегли от кралския живот миналата година, след като бе въвлечен в скандал за сексуално насилие, което той отричаше, също ще бъде лишен от възможността да се появи до монарха по време на големия му момент пред очакваните многохилядни тълпи пред двореца. 

Снимка: Getty Images

Сестрата на Чарлз ще бъде със съпруга си вицеадмирал сър Тим Лоурънс. Новият херцог и херцогиня на Единбург, принц Едуард и съпругата му Софи, също ще присъстват.

Източник, запознат с плановете на семейството, заяви пред Mirror:

"Кралят е категоричен кой иска да представлява монархията. Няма място за сантименти, това е държавен, а не семеен повод и е редно само работещите членове на семейството да присъстват в големия публичен момент."

Чарлз настоява да бъдат включени и някои от най-доверените и лоялни слуги и членове на семейството на майка му, въпреки че дните им като работещи кралски особи са преброени. 87-годишният херцог на Кент, работещ кралски служител и първи братовчед на покойната кралица, също ще присъства заедно със сестра си принцеса Александра. Според кралски източник присъствието им на балкона ще бъде потвърдено в деня на церемонията поради "здравословни проблеми".

Освен тях кралят е помолил херцога и херцогинята на Глостър също да се присъединят към него и Камила. Принц Ричард, който е първи братовчед на покойната кралица, също е работещ член на "Фирмата", а съпругата му от години присъства на национални и международни събития в подкрепа на монархията.

А за големия момент е планиран и зашеметяващ полет на известния екип за въздушен пилотаж Red Arrows от Линкълншир, който ще се издигне над Бъкингамския дворец.