Меган Маркъл кацна на Острова за първи път след обявяването на Мегзит, съобщава "Daily Mail". Херцогинята на Съсекс ще се присъедини към принц Хари за ежегодното събитие "Endeavour Fund Awards". Церемонията почита постиженията на ранените и болни военнослужещи мъже и жени, участвали в спортни състезания.

Вижте снимки на Меган >>

Това ще е първият общ официален ангажимент на двамата, откакто обявиха оттеглянето си от двора. Очаква се Хари да изнесе кратка реч, след което двамата с Меган да раздадат четирите награди на вечерта.

На 7 март херцозите ще посетят "Роял Албърт Хол" за музикалния фестивал "Mountbatten", а на 8 март Меган ще отбележи Международния ден на жената. На 9 март съпрузите ще се присъединят към Елизабет II и останалите членове на семейството в Уестминстърско абатство за Деня на нациите от британската общност - последният им кралски ангажимент, предава "Дарик Нюз".

Принц Хари, шестият по линията на трона, и съпругата му обявиха на 8 януари, че възнамеряват да се откажат от статута на висши членове на кралското семейство и да си осигурят финансова независимост. На 18 януари Бъкингамският дворец обяви, че двойката вече няма да може да представлява кралица Елизабет II в официални пътувания и да изпълнява други церемониални задължения. Принц Хари ще бъде лишен и от почетните си военни звания, по-специално от титлата капитан на Кралската морска пехота, която през 2017 г. му бе прехвърлена от дядо му - херцога на Единбург, Филип.