Имайки предвид, че е една от най-популярните актриси, изявяващи се в Меката на киното, чиято кариера продължава вече над три десетилетия, Салма Хайек е посетила толкова много бляскави събития, че навярно дори самата тя отдавана е изгубила представа за точния им брой. Ако я попитаме обаче кое е най-значимото сред тях, звездата от големия екран със сигурност би посочила церемонията по връчването на престижните награди "Оскар", на която неведнъж е имала удоволствието да присъства, заемайки отреденото ѝ място сред останалите холивудски знаменитости в залата. Нейното деветдесет и пето издание обаче се оказа особено специално за съпругата на френския бизнесмен Франсоа-Анри Пино, тъй като именно на него за първи път я придружи нейната единствена дъщеря Валентина.

Вижте снимки >>

Двете пристъпиха заедно на застлания пред "Dolby Theatre" килим, който за първа година бе с цвят на шампанско, предизвиквайки истински фурор сред представителите на задокеанската преса, отразяващи своеобразното дефиле на известните, което по правило буди не по-малък интерес от официалната част след него, в чиито рамки се обявяват победителите в различните категории на авторитетните отличия. Брюнетката пристигна пред събралото се множество в червен тоалет с кръстосано деколте на модна къща "Gucci", обсипан с безброй пайети, отразяващи фотографските светкавици, създали усещането за развихрила се буря. И въпреки че дрехата ѝ бе ослепителна, при това независимо откъде я погледне човек, далеч по-голямо любопитство провокира тази, която носеше нейната наследница.

Снимка: Getty Images

Причината дългата червена рокля без презрамки на петнадесетгодишното момиче да привлече вниманието бе, че тя изглеждаше странно позната, сякаш и преди се е появявала под светлините на прожекторите, както се оказа впоследствие. Личната стилистка на майка ѝ Ребека Кобин-Мъри обясни, че тя е част от гардероба на нейната клиентка още от 1997 г., когато всъщност я е сложила за първи и последен път. По онова време току-що пробилата в американската индустрия мексиканка се е спряла на нея за осмия благотворителен бал "Fice & Ice", провел се в студио "Paramount Pictures", не много след участието ѝ в комедията "Бързата работа", в която си партнира с Матю Пери. Дизайнер на дрехата е небезизвестният Айзък Мизрахи, като Салма решава да я допълни с широка огърлица с диаманти, вървяща по нейната шия, наред с чифт обеци и пръстен от същия скъпоценен камък.

Пренасяйки в 2023 г. тоалета, с който отдаде почит на своята майка, Валентина бе взела сходно решение, завършвайки визията си с деликатно сребърно колие, тънки обеци тип "халки" и няколко пръстена.

Салма на благотворителния бал "Fire & Ice" през 1997 г.

Снимка: Getty Images