Докато пътуванията на Хари и Меган до Испания и Франция възлязоха на цяло състояние и предизвикаха всеобщо негодуване, принц Уилям и Кейт похарчиха едва 365 паунда за 5 билета до Шотландия.

Херцогът и херцогинята дадоха по 73 паунда на билет, за да се качат на борда на пътнически полет от Норич, Англия, до Абърдийн.

Там те ще се присъединят към кралица Елизабет II и принц Филип, които са се отдали на ежегодната си лятна ваканция в двореца Балморал.

Вижте снимки >>

"Бяхме изключително щастливи отново да посрещнем херцога и херцогинята на Кеймбридж и тяхното семейство на борда на един от нашите полети", каза представител на FlyBe пред "Entertainment Tonight".

Видео, качено от "Daily Mail", разкрива как аристократите отиват към самолета. На него 6-годишният принц Джордж е хванал ръката на баща си, който носи багажа. Веднага след тях върви 4-годишната принцеса Шарлот, а Кейт е последна. Тя носи на ръце малкия принц Луи, който е само на 1 г., следвана от бавачката им

"Семейството беше седнало най-отпред. Аз летя по този маршрут често и първоначално дори не ги забелязах. Предварително никой не знаеше, че те са на борда. Едва по-късно разбрах, че майката на Кейт е седнала на няколко реда пред мен", коментира пътник от самолета пред "Daily Mail".

Други по-наблюдателни пътници, обаче, успяха да уловят как аристократите се качват на борда и дори да ги снимат, разпространявайки кадрите в социалните мрежи.

Писателят Робърт Джобсън, който написа най-продаваната биография за принц Чарлз, заяви, че кралското семейство е доказало, че може да използва услугите на нискотарифни линии.

"По-рано през седмицата се изговориха много глупости за това как принц Хари и Меган Маркъл трябва да летят в частни самолети, заради опасения за сигурността. Но всъщност кралското семейство използва евтини авиокомпании от години. Принцеса Даяна го правеше често. Уилям и Кейт също доказват това. Те нямаха никакви проблеми при полета, а дори и да имаше, с тях бяха техните служители по сигурността", коментира той.

Но по-големият проблем при принц Хари и Меган беше, че неведнъж са говорили по различни екологични въпроси, а в същото време действията им противоречаха на обществената им позиция по отношение на изменението на климата. Авиацията е един от най-големите замърсители в света и е отговорна за повече от 2% от вредните емисии в глобален мащаб. Ето защо редица екологични компании определиха аристократите за лицемери. Тогава обаче Елтън Джон ги защити, казвайки, че той лично е платил разходите по пътуването им до Ница и екипът му предварително се е уверил, че самолетът е летял с гориво, щадящо околната среда.