Вероятно много от зрителите на "Като две капки вода", както и почитателите на Михаела Маринова, се чудят защо вчера вечерта певицата не стъпи на сцената на предаването като Силвия Кацарова, за да изпее култовото парче "Огън от любов" заедно с Васил Найденов - както ѝ отреди "Бутонът на късмета" миналата седмица, а вместо това влезе в образа на Мария Илиева и изпълни с Васко Кеца "Болката отляво".

В снощния епизод на шоуто за имитации не стана ясна точната причина за подмяната на превъплъщението на младата звезда, тъй като от продукцията заявиха единствено, че това се налага заради независещи от тях обстоятелства.

След думите им, потребителите на социалните мрежи изписаха редица коментари във виртуалното пространство, в които изказаха своите предположения за наложилата се промяна в задачата на Маринова, като най-дръзките сред тях гласят, че най-вероятно тя просто не е била по силите на някогашната участничка в "X Factor". Други обаче са на мнение, че това далеч не звучи правдоподобно, тъй като Михаела неведнъж е доказвала, че за нейното вокално майсторство сякаш не съществуват граници.

Михаела Маринова като Мария Илиева

Снимка: Официална страница на "Като две капки вода" във Facebook

В крайна сметка действителността няма нищо общо с таланта на 23-годишното момиче. Всъщност проблемът е от съвсем различно естество, тъй като се оказва, че правата върху текста на популярната песен на Кацарова и Найденов се държат не от "Музикаутор", или от която и да било друга организация, а от частно лице. Става въпрос за Владислав Славов, който лично се е свързал с екипа на "Капките", за да ги предупреди, че ако искат да използват сингъла и той да звучи в студиото, то трябва първо да му платят.

От доста време насам в светските среди се говори, че Славов има практиката да подлъгва по-възрастните текстописци у нас да му прехвърлят правата си върху известни вече творби, като за целта ги убеждава да разпишат документи, с които уж дават съгласието си да предоставят парчетата за сборен албум с хитове. Интересно е, че не само телевизиите обаче имат забрана да излъчват "Огън от любов", понеже дори Силвия Кацарова не може да пее парчето по време на своите професионални ангажименти.

Според слухове бившата вокалистка на "LZ" съвсем не е единствената ощетена от мъжа, като сред останалите потърпевши попадат познати имена като тези на Петя Буюклиева, Кристина Димитрова, Кичка Бодурова и др. Иронията в този случай е, че навярно всички те ще трябва да решат въпросния казус по съдебен път, ако искат някога отново да могат да включат в репертоара си по участия онези песни, които Славов "държи в плен", нищо че те са оригиналните им изпълнители.

Влади Славов

Снимка: Facebook