Въпреки че престижният Международен филмов фестивал в Кан започна преди почти една седмица, когато червения килим отново бе официално застлан на прочутия крайбрежен булевард "Кроазет", може да се каже, че истинското зрелище започна едва вчера, след като супермоделите започнаха да пристигат на него. Макар преди това редица кино величия да преминаха пред погледите на събралото се множество, дошло до се докосне до техния блясък, нито едно от тях не успя да предизвика фурора, който Бела Хадид провокира с появата си в изключително дръзкия тоалет от последната колекция на бранда "Schiaparelli", представена за първи път преди няколко дни на Парижката седмица на модата.

24-годишната американската манекенка от палестински произход, която през миналата година бе обявена за най-привлекателна жена в света заради перфектните пропорции на лицето си, изчислени чрез формулата за "Златното сечение", накара всички глави да се обръщат след нея, стъпвайки под ярките светлини на прожекторите. Причината за това, освен, разбира се привлекателната ѝ външност, бе смелият ѝ избор на облекло, с което позира пред фотографските обективи.

Вижте снимки >>

Тя посети премиерата на филма "Three Floors" в изчистена черна рокля от вълна с дълги ръкави, чиято кройка следваше извивките на нейното тяло. Дрехата можеше да бъде съвсем незабележима, ако не бе огромното ѝ, изцяло открито деколте, каращо онова, с което Дженифър Лопес отиде на наградите "Грами" през 2000 г., да изглежда напълно благоприлично, та чак скромно.

Завършвайки цялостната визия обаче, Хадид бе прикрила изрязания участък с грандиозно позлатено бижу, дело на дизайнера Даниел Роузбери. Масивната огърлица с кристали, наподобяваща т.нар. бронхиално дърво, част от белите дробове, скриваше голите ѝ гърди от любопитните очи на тълпата, изпълнила пространството пред Фестивалния и конгресен дворец, приютил събитието. Освен това светлооката хубавица бе сложила и висящи обеци с рубини, отразяващи проблясъците от светкавиците, идващи от фотоапаратите.

Списание "Vogue" пише, че в средата на миналата седмица Бела е напуснала за малко Лазурния бряг, отправяйки се към френската столица, за да гледа от първи ред на дефилето на модна къща "Balenciaga". Очевидно именно през кратката си визита в Града на любовта тя е набелязала тоалета, с който вчера успя да ускори сърдечния ритъм на мъжете, присъствали на 74-ото издание на авторитетната филмова проява.

Именно в нейните рамки тя разкри на последователите си в Инстаграм, че отново е влюбена. В края на миналата седмица Бела качи в платформата галерия от осем изображения, показващи я в хотелската ѝ стая, където компания ѝ прави младия мъж, с когото бе засичана на няколко пъти, след като се раздели с последния си партньор - изпълнителя Weeknd. Името на новата ѝ половинка е Марк Камлман, а към кадъра, на който той я е притеглил в обятията си, тя е написала, че се чувства обичана.