Пол Уокър несъмнено беше един от любимците на Холивуд, при това не само заради своя голям талант и привлекателната си външност, но понеже притежаваше безкрайна доброта, с която лесно печелеше околните. Хората, работили през годините с него, го описват като изключително скромен и добронамерен човек, отдаден на професията си. След като участва във филмите от екшън поредицата "Бързи и яростни", броят на почитателите му започна стремглаво да нараства, а когато загина при автомобилна катастрофа през 2013 г., мнозина страдаха за него... Сега, 8 години по-късно, тъгата им все още не е отминала, особено тази на близките му, за които днешният ден носи особена болка, тъй като ако бе жив, на него актьорът щеше да отпразнува своя 48-и рожден ден.

Макар да казват, че времето умее да лекува, истината е, че невидимите рани може никога да не зараснат, напомняйки на човек за претърпяната загуба. Точно като тези, отворили се в душите на родителите на Пол, които надали някога ще спрат да скърбят за сина си, несправедливо напуснал този свят прекалено рано. Неотдавна пред американската преса баща му призна със сълзи на очи, че и досега продължава да вижда образа на своето дете, което с усмивка на лице му казва, че му липсва и се радва да го види.

Вижте снимки на Пол >>

"Сърцето му беше толкова голямо! Гордеех се с него, всеки ден, постоянно! Радвам се, че всеки път, когато го видех, му казвах, че го обичам. А той ми отвръщаше със същото", казва той в емоционалната си изповед.

В миналото Пол Уокър-старши е разказвал, че за наследника му най-важното нещо винаги е било семейството. Ето защо той неведнъж е искал да си даде почивка от блясъка на Холивуд, особено когато 15-годишната му тогава дъщеря Медоу се мести в Лос Анджелис, за да бъде по-близо до него.

"Казваше ми: "Татко, искам да се оттегля за кратко от киното заради нея. Тя вече е тийнейджър и не разполагаме с много време, което да прекараме заедно, преди да поеме по своя път". Тогава обаче му се струпваха няколко ангажимента накуп, на които просто нямаше как да откаже. В подобни моменти се обръщаше към мен и ме питаше как да постъпи. "Не знам какво да правя", изричаше с тъга", обяснява баща му.

Истината обаче е, че именно Медоу е била тази, която го е насърчавала да приема предложените му проекти. В едно от последните си интервюта покойната звезда разкрива, че момичето му го съветвало в никакъв случай да не поставя кариерата си на пауза.

"Мислех, че на този етап от живота си трябва да бъда вкъщи с нея, но тя не желаеше да обръщам гръб на професията си. Напротив, окуражаваше ме да приемам участие във всяка лента, която ми предлагаха, успокоявайки ме, че ще пътува заедно с мен", казва той.

След трогателните откровения на баща му пред медията, неговата майка Шерил също се съгласи да говори със сп. "People". Пред тях тя разказа за последния разговор, който са водили, състоял се часове преди фаталния инцидент. Тя обясни, че двамата с Мелоу са ѝ били на гости и тримата са стоели в кухнята, обсъждайки плановете си за предстоящите коледни празници.

"Говорихме за това, че трябва да излезем, за да купим елха, която да украсим заедно. Шегувахме се и се смеехме, беше ни толкова приятно. В даден момент той получи есемес, който го подсети, че е забравил за важно събитие, подготвено от благотворителната му организация. Каза, че било необходимо да присъства", споделя тя.

"Господи, трябва да бъда там", гласели последните му думи, преди да се сбогува с тях и да излезе от къщата, бързайки.

Същата вечер загива в пътнотранспортно произшествие и никога повече не прекрачва вратата на своя дом, където го очаква семейството му. Зад волана на превозното средство, забило се в дърво в град Санта Кларита, е стоял приятелят му - бившият автомобилен състезател Роджър Родас. Според очевидци един от първите, пристигнали на мястото, бил именно неговият 8-годишен син, който отчаяно се опитал да измъкне от нея баща си и Уокър, мигове преди колата да избухне в пламъци.

"Момчето безстрашно хукна към тях, мъчейки се да им помогне, но просто нямаше какво да направи", разказват свидетели пред в. "Daily Mail".

По-късно и полицията потвърждава мнението им, обявявайки, че двамата мъже са загинали на място и действително не е имало какво да се стори.

"Предполагам, че много хора са заслепени от известността му, гледайки на него като на поредната знаменитост, загинала в катастрофа... Но той беше много повече от това. Той бе настина невероятен човек!", казва Шерил за сина си.

Брат му Коди потвърждава нейните думи, уточнявайки, че Пол винаги е държал личното си пространство далеч от светлините на прожекторите, опитвайки се да предпази близките си от проклятието на Холивуд, осигурявайки им спокоен живот. Той никога не е искал те да плащат цената на неговата слава.

"Всички го обичахме безкрайно... И ще го обичаме до самия край", категоричен е Коди.

Пол Уокър е роден на 12 септември 1973 г. в Глендейл, Калифорния, но е отраснал в Лос Анджелис. Той започва актьорската си кариера още на 2 г., когато се снима в редица реклами, първата от които е за марка памперси. През 1986 г. дебютира в киното, участвайки във филм на ужасите.

Световната популярност го застига през 2001 с ролята на Браян О`Конър в "Бързи и яростни". В лентата героят му се включва в улични състезания с коли, за да залови Доминик Торето, в който се превъплъщава Вин Дизел.

Почивай в мир, Пол!