Шотландският певец Луис Капалди отмени планирани концерти, за да си "почине и възстанови", тъй като има притеснения за здравето си, предаде телевизия ВВС.

Той каза, че се бори "психически и физически" и иска да бъде в най-добрата си форма, за да се завърне на сцената на Гластънбъри на 24 юни.

Музикантът, който е на 26 години, трябваше да изнесе концерти в Глазгоу, Дъблин, Лондон и Норвегия през следващите седмици.

В публикация в профила си в Instagram той каза, че се нуждае от почивка от турнетата, за да бъде "Луис от Глазгоу за малко".

Наскоро издаденият втори албум на Капалди - "Broken By Desire To Be Heavenly Sent", се превърна в най-бързо продаваната тава тази година с над 95 000 копия в първите седем дни след появата му на пазара, предава БТА.

"Последните няколко месеца бяха натоварени както психически, така и физически, не съм се прибирал у дома от Коледа и в момента ми е трудно да се справя с всичко това", сподели изпълнителят.

"Трябва да си почина и да се възстановя, за да бъда в най-добрата си форма и да съм готов за Гластънбъри, а и за всички останали предстоящи концерти... Да мога да продължа да правя това, което обичам, още дълго време".

Луис Капалди заяви, че "изключително много съжалява", че отмяната на концертите ще засегне феновете и резервациите, които са направили за пътуване и хотелско настаняване.