Актьорът Захари Бахаров не остана с положителни емоции към тазгодишните номинации за театралните награди "Икар", въпреки че е сред посочените в категорията за "главна мъжка роля".

Причината за гнева му към Съюза на артистите е, че те са пренебрегнали колежката му от представлението, за което е отличен, "Това не го казвай", Теодора Духовникова.

"Благодаря на съюза на артистите за номинацията за мъжка роля за спектакъла "Това не го казвай". Но една липса прави особено впечатление: В представлението "Това не го казвай" има двама актьори на сцената. Само двама. Такива роли в театъра са като скачени съдове. Единият не може без другия. Акция и реакция. Дуел. Дует.

На английски им викат  "two hander".  На две ръце. Едната мие другата. Няма как единият да играе добре без другия. Това е "а"-то и "б"-то на нашата професия и смятам пропуска на комисията за озадачаващ и за проява на лош вкус. На 11 Март излизаме за 50-ти път на сцената. Двамата. С Теодора Духовникова", написа Бахаров в профила си във Facebook.  

Самата Теодора не е коментирала дали е обидена или не от факта, че не е номинирана за играта си в хитово театрално представление.