Актьорът Зак Ефрон лично е потвърдил, че наскоро се е разболял, докато е снимал приключенско риалити в Папуа Нова Гвинея, съобщават Ройтерс и Контактмюзик.

Нарушавайки мълчанието си относно съобщенията в австралийски медии, че е бил хоспитализиран със сериозна инфекция - коремен тиф или подобна бактериална зараза, 32-годишният Ефрон е написал в Туитър, че се е завърнал у дома за празниците с приятелите и семейството.

"Изключително съм благодарен на всички, които ми протегнаха ръка. Разболях се в Папуа Нова Гвинея, но се съвзех бързо. Вече съм у дома за празниците с приятелите и семейството. Благодаря на всички за обичта и загрижеността. Ще се видим през 2020 г.", гласи публикацията на актьора, придружена от снимка, на която е заобиколен от местни семейства.

Според публикациите Зак Ефрон е бил откаран в болница в Бризбейн, Австралия, като ситуацията е била "на живот и смърт". Актьорът е бил стабилизиран и преместен в частната болница "Сейнт Андрюс". След като е бил лекуван в продължение на няколко дни, Ефрон е бил изписан и е получил разрешение да се завърне у дома в САЩ.

Актьорът се е намирал в Папуа Нова Гвинея за снимките на приключенската поредица "Killing Zac Efron" ("Да убиеш Зак Ефрон"), предназначена за предстоящата мобилна видео платформа Quibi, която ще бъде лансирана през април 2020 г.