Въпреки че летният сезон, който най-после реши да посети и нашите географски ширини, идва с усещането, че пандемията най-после е приключила, освобождавайки веднъж завинаги хората от своята безмилостна хватка, за жалост това чувство е подвеждащо. Естествено, наред с доброто настроение, хубавото време носи и желанието за пътувания, а именно с тях идва и прозрението, че коронавирусът все още е тук и като че ли няма никакво намерение да си тръгне... За това свидетелстват различните ограничения и рестрикции, които продължават да бъдат на дневен ред в много страни по света, както се убеди съвсем наскоро и Светлозара Димитрова, по-позната като Зара от предаването "Big Brother", която в момента се намира под карантина в Индонезия.

Преди ден брюнетката, станала известна с участието си в първия сезон на риалити шоуто, излъчван по малките екрани у нас през 2004 г., взе решението да напусне пределите на своя прекрасен дом, намиращ се в Манама, кралство Бахрейн, и да се отправи към друга екзотична дестинация - Улувато, о-в Бали. Само че кацайки още на международното летище "Сукарно-Хата" в Джакарта, преди да поеме към острова, разбира, че трябва да прекара шест дни в пълна изолация, което със сигурност е осуетило плановете ѝ за мечтаната ваканция. За това разказа самата тя в послание към своя снимка, която качи в Инстаграм акаунта си преди броени часове.

Вижте снимки >>

Макар обаче да ѝ се налага да стои в очертанията на комплекса, в който е отседнала, надали съжалява, тъй като е наела прекрасна вила със спираща дъха гледка към Индийския океан, оборудвана с всичко необходимо. В поредица от кратки видео клипове, качени като 24-часови истории в платформата, тя показа вътрешността на постройката, разполагаща с големи панорамни прозорци, зад които се вижда безкрайният хоризонт на естествения басейн. Освен това мястото има прекрасна тераса, където може да се любува на пейзажа, стоейки в ратановата люлка, висяща от тавана.

Официален Instagram профил

Запълвайки дните си там, Зара реши да сподели своя опит с последователите си във виртуалното пространство, давайки им съвети как да постъпят, ако някога се озоват в ситуация, сходна на нейната.

"Ето как използвате времето си разумно", пише тя.

"Научете се да обичате собствената си компания.

Създайте си рутина - запишете на лист хартия всички задачи за деня, като ги разделите по часове. Това придава структура на вашия ден.

Не спирайте да тренирате! Скачайте на въже, правете упражнения или йога...Можете дори да насрочите онлайн сесии с вашия личен треньор.

Официален Instagram профил

Медитирайте и правете дихателни упражнения.

Молете се.

Танцувайте.

Яжте любимата си храна.

Четете.

Вземете със себе си всичко, което ви кара да се усмихвате - ароматни свещи, топли чорапи, горещ шоколад или чай.

Влизайте по-рядко в социалните мрежи.

Най-после имате време да се погрижите за кожата на лицето си... в осем прости стъпки... три пъти дневно!

Планирайте в детайли останалата част от пътуването си.

Официален Instagram профил

Задължително си вземете стая с тераса... О, и баня!

Няма никакъв проблем да не направите нищо от гореизброеното, като просто гледате Netflix и спите по цял ден", изрежда тя.

Преди да тръгне към Индонезия, варненката отново зарадва своите почитатели във виртуалното пространство с редица изображения, на които показва своите впечатляващи умения в йогата, помагаща ѝ да поддържа завидната си стегната фигура, способна да предизвика завист у повечето популярни дами в България. По всичко изглежда, че за нея не съществува невъзможна поза от практиките, тъй като с всяко следващо изображение тя демонстрира все по-сложни стойки, оставящи почитателите ѝ без дъх.

Виновник за страстта ѝ към интензивните тренировки е бившият ѝ съпруг - австралийският лекоатлет Ерик Уотсън, с когото някогашната водеща на вечерното предаване "Къщата" се запозна през 2016 г. в Дубай. Откакто го срещна, тя започна да се изявява като фитнес инфлуенсър. Макар двамата да се разделиха в началото на миналата година, Зара продължава да проявява желязна дисциплина спрямо тялото си, калявайки го със спорт.

Снимка: Официален профил в Instagram