Италианската рок банда "Måneskin" обяви, че не може да потвърди датите на европейското си турне заради напрежението в Европа, породено от руската инвазия в Украйна.

Обиколката им включваше и три дати в Украйна и Русия. На 7 март групата, победила на италианския фестивал в Сан Ремо и спечелила "Евровизия" миналата година, трябваше да пее в Киев. А на 9 и 11 март имаше планирани концерти в Москва и Сан Петербург.

"Солидарни сме с всички, които страдат заради конфликта в Украйна и се надяваме, че насилието ще приключи", се казва в изявление на музикантите.

Снимка: Getty Images

В него се допълва, че когато настъпи мир, те ще могат да съобщят нови дати на европейското си турне. Групата освен това благодари на феновете си за проявеното от тях търпение и подчертава, че има голяма надежда за бъдещето.

В края на януари "Måneskin" отложи турнето си в Италия заради пандемията, пише БТА. Още тогава четворката отмени и първите дати от европейското си турне по същата причина, надявайки се, че през март нещата с пандемията ще се подобрят, но без да отчита, че влошаване може да има на друг фронт, този на украинската криза, тлееща от няколко месеца.