Съдът в Санта Фе, щата Ню Мексико уважи искането на шерифите на окръга да им бъде предоставен достъп до данните в мобилния телефон на актьора и продуцент Алек Болдуин, предадоха световните агенции.

В молбата се посочва, че в телефона на Болдуин може да има доказателства, които да послужат при разследването на смъртоносната стрелба през октомври на снимачна площадка в Бонанза крийк ранч в Ню Мексико, при която беше убита операторката Халина Хъчинс, а режисьорът Джоуел Соуза беше ранен.

Снимка: БТА

Болдуин държал по време на репетиция револвер, който гръмнал. Той твърдеше, че самата Хъчинс поискала от него да насочи оръжието по посока на камерата и към нея, преди да бъде произведен изстрелът.

Болдуин заяви, че не е знаел, че в револвера има боен патрон. Разследващите още установяват откъде са дошли бойните патрони на снимачната площадка на уестърна "Ръжда" ("Rust").

Снимка:БТА

Разследващите ще проучат всички текстови съобщения, снимки, видеоклипове, набирани телефонни номера и лични съобщения на Болдуин.

Според съдебни документи актьорът е заявил, че има имейли между него и отговарящата за оръжията на снимачната продукция Хана Гутиерес Рийд. Тя му показала различни оръжия, а той искал по-голямо оръжие и затова получил револвер "Колт" с кафява дръжка.

Снимка: Getty Images