Това се казва роля-шедьовър - дори близките ти да не те разпознават и да не могат да отделят човека от образа!

Марта Стюарт разкри, че е сложила край на романса си с Антъни Хопкинс, защото не е могла да отдели актьора от най-известната му филмова роля. Тя го вземала Ханибал Лектър дори в частният им живот. 

Появявайки се в "Шоуто на Елън" в четвъртък, 80-годишната телевизионна звезда обясни, че трябвало да се раздели с носителя на "Оскар", 84-годишият Хопкинс, заради смразяващото му изпълнение в хита "Мълчанието на агнетата" от 1991 г.

Във филма Хопкинс играе ролята на д-р Ханибал Лектър, осъден сериен убиец, който изяжда жертвите си. Въпреки че оценената от критиката игра му носи наградата "Оскар" за най-добър актьор през 1992 г., това му коства връзката със Стюарт.

Той и Марта са се срещали през 90-те, но Марта е прекратила връзката им, тъй като играта му и вида му ѝ подействали твърде зле. Марта Стюарт, която е успешен телевизионен водещ и автор на много книги, признава за това в шоуто на Елън ДеДженерис.

"Срещах се с него, но скъсах, защото не можех да спра да си го представям като Ханибъл Лектър", сподели самата Марта.

"Имам голяма къща в Мейн и наоколо няма нищо друго освен гора. Не можех да си представя да заведа Антъни Хопкинс там. Само си го представях как яде, сещате се...", допълни тя.

Снимка: Getty Images

Когато Дедженерис попита Стюарт дали е приключила нещата с актьора "заради това", тя отговори: "Да".

Въпреки че не е ясно кога Стюарт и холивудската звезда са се срещали, вероятно това е било преди Хопкинс да се ожени за третата си съпруга Стела Арояве през 2003 г.

Стюарт, която се разведе с бившия си съпруг Андрю Стюарт през 1990 г. след почти три десетилетия брак, преди това говори за мимолетния си романс с Хопкинс по време на участието си през 2014 г. в  "Шоуто на Мередит Виейра", казвайки, че са "излезли на вечеря" няколко пъти.

Снимка: Getty Images