Журналистът от Dir.bg - Стелиян Стоименов гостува в предаването на БНТ – "100% будни" по повод материала си за световните знаменнитости, които отказват да се присъединят към социалните мрежи. Водещите на предаването анонсираха, че именно неговата публикация е провокирала интереса им и потърсиха отговори на въпросите от лайфтайл журналиста и кинокритикът Зорница Аспарухова. 

Кои са звездите, които все още нямат социални мрежи и се кълнат, че никога няма и да имат? 

"Ако оставим пандемията настрана, личният живот на звездите е ограбен до голяма степен от журналисти, папараци, работа, снимки. Разбирам защо не желаят да имат профили в социалните мрежи. Най-общо казано - те не са инфлуенсъри. Искат да разполагат със своето лично пространство", смята Стелиян Стоименов. 

Звездите, които държат на обещанията си да стоят далеч от платформите за комуникация и споделяне са Брад Пит, Даниел Радклиф, Сандра Бълок, Кристен Стюард, Даниел Крейг, Скарлет Йохансон, Кийра Найтли и Кейт Уинслет.

Според него има различни причини известните да странят от социалните мрежи. Някои от тях просто ги намират за загуба на време, други предпочитат да не се занимават с неприятните коментари за себе си, а трети искат да се посветят на истински важните неща в живота, като семейството си, вместо да прекарват всяка свободна минута онлайн.


(За да гледате видеото - кликнете върху него с десния бутон на мишката и натиснете "Пусни")

Според журналиста по-фрапантното от липсата на акаунти в социалните мрежи е това, че доскоро някои холкивудски величия са нямали дори мобилни телефони. 

"Само допреди няколко години Том Круз, Сара Джесика Паркър, Елтън Джон, Тайра Банкс и др. бяха буквално неоткриваеми, можеш да ги намериш единствено през агентите ми. Един от тези, които и до ден днешен не притежава подобно устройство, е Стивън Кинг", отбелязва Стоименов. 

Снимка: Скрийншот БНТ

Малко от хората знаят, че дори официалните профили на популярните холивудски имена се поддържат не от самите тях, а от едкип от специалисти или мениджърите им.

Според Стелиян Стоименов малък процент от известните нямат въобще социални мрежи, но това се дължи на факта, че по-зрелите не са свикнали с компютърно опосредствената комуникация, както по-младите им колеги.