Рапърът Поп Смоук беше застрелян по време на грабеж в дома му, съобщава Daily Mail.

20-годишният изпълнител, чието истинско име е Башар Барака Джаксън, е бил в жилището си в Холивуд Хилс, когато двама маскирани мъже нахлули около 4.30 часа в сряда сутринта.

Те открили огън по Поп Смоук, след което избягали и го оставили в критично състояние, прострелян с няколко куршума. Един от тях се е оказал смъртоносен, установили лекарите, които констатирали смъртта, след като рапърът бил откаран в болница.

Двамата неизвестни се издирват. Един мъж е бил задържан веднага след стрелбата, но по-късно е бил освободен, след като полицията е установила, че не е замесен в престъплението. 

Според сайта TMZ става дума за грабеж, но не е ясно дали извършителите са познавали хип-хоп изпълнителя.

Поп Смоук е най-известен като автор на хита "Welcome to the Party", ремикс на който направи Ники Минаж. Той записа и песента "Gatti" с известния рапър Травис Скот. А в началото на февруари той издаде втория си пълнометражен албум Meet the Woo 2, който зае 7-мо място в класацията на Billboard.

Един от най-обичаните рапъри на всички времена - Тупак Шакур, известен и като 2Pac, почина на 13 септември 1996 година, след като няколко дни по-рано беше ранен при престрелка в Лас Вегас.