Заведоха поредно дело за сексуално насилие срещу Шон Комбс, известен още като Пи Диди и Пъф Деди.

Според задокеанската преса бивша порноактриса го обвинява, че я е принудил да прави секс с гостите му на парти през 2007 г.

В съдебните си документи Адриа Инглиш твърди, че Комбс е изисквал от нея да спи с негови приятели и на други партита, които той е организирал в Ню Йорк и Флорида. Искът е подаден тази седмица и в него се пише още, че Пи Диди е заплашвал да разруши кариерата й, и тази на приятеля й, ако не се съгласи. LA Times съобщава, че жалбата на Инглиш е от 114 страници и съдържа повече от 30 обвинения към Шон.

Вижте снимки на Шон "Диди" Комбс >>

В изявление за TMZ адвокатът му заяви: "Без значение колко съдебни дела ще бъдат заведени, това няма да промени факта, че г-н Комбс никога не е извършвал сексуално насилие или сексуален трафик над никого. Живеем в свят, в който всеки може да подаде иск по каквато и да е причина и без никакви доказателства. За щастие, съществува справедлив и безпристрастен съдебен процес, който открива истината, и г-н Комбс е уверен, че ще спечели срещу тези и други неоснователни твърдения в съда."

Освен гражданските дела, федералните власти са информирали юридическия екип на Комбс, че срещу него се води наказателно разследване, съобщават източници на NBC News.

Припомняме, че Комбс е изправен пред множество съдебни дела, заведени през последната година. A през март в домовете му в Лос Анджелис и Маями бяха извършени обиски от агенти на Агенцията за национална сигурност.