Преди 12 години Мич Уайнхаус изгуби дъщеря си Ейми. Сега, той изпитва нова болка - разпадането на втория му брак.

Години наред той се бореше да предпази талантливата си дъщеря от наркотиците и алкохола, които я убиваха. За съжаление, усилията му бяха неуспешни, след като тя умира едва на 27-годишна възраст. След смъртта на Ейми Мич, заедно с втората си съпруга Джейн и майката на покойната певица - Джанис - основават фондацията "Ейми Уайнхаус", с цел да мотивират младите хора да се предпазят и да не поемат по подобен път. Но докато благотворителната организация продължава да процъфтява, двамата с Джейн, заради която впрочем той изоставя Джанис, се разделят. 

"Не съм правил публични изявления", коментира 72-годишният мъж пред "Daily Mail", допълвайки, че причина за това било, че жена му е съосновател на фондацията.

Настоявайки, че раздялата им е по взаимно съгласие, Мич предполага, че първото напрежение в отношенията им датира от времето, когато Ейми е започнала да употребява алкохол и наркотици.

Снимка: Getty Images

"Обаждаха ми се в 3 часа сутринта и се налагаше да излизам по нощите", казва Мич пред изданието и добавя, че това неизбежно се е отразило на брака му. Чувствал се принуден да уверява съпругата си, че нощните му излизания наистина са свързани с единствената му дъщеря. Джейн имала право да се тревожи. В края на краищата тя и Мич бяха започнали аферата си, докато той бе още женен за фармацевтката Джанис, от която имат две деца.

Ейми с майка си Джанис

Снимка: Getty Images

Ейми и Мич Уайнхаус

Снимка: Getty Images

Двамата се развеждат през 1993-а. Години по-късно Джанис му прощава. Тя и Мич остават свързани от отчаяния си стремеж да спасят дъщеря си от нейните зависимости. "Никой от нас не е съвършен" - казва Мич.