Кралица Летисия неведнъж е доказвала, че когато една жена е надарена с естествена красота, то няма абсолютно никакво значение какво ще облече, за да привлече всички погледи към себе си. Нежната половинка на Фелипе VI може да изглежда напълно великолепно дори в съвсем семпло облекло, дело на по-достъпните марки.

Факт, който през годините е потвърждавала многократно, появявайки се в публичното пространство с дрехи, чиято стойност не възлиза на 3-месечна заплата у нас, за разлика от повечето кралски особи, които често сякаш демонстрират превъзходството си над простолюдието, посредством своя гардероб...

Вижте снимки >>

Но ако 49-годишната бивша журналистка все пак иска да остави околните без дъх, тя определено знае как да го стори. Точно този ефект постигна вчера, в последния ден на официалната си двудневна визита в Швеция, където придружи своя съпруг. Преди да напусне скандинавската страна, отправяйки се обратно към дома, тя направи поредната запомняща се поява за церемониалната среща с крал Карл XVI Густаф и кралица Силвия, състояла се в стокхолмската резиденция на монарсите, която започна с голямо шествие на открито

Крал Фелипе VI, съпругата му Летисия на официална среща с с крал Карл XVI Густав и кралица Силвия

Снимка: Getty Images

За събитието Летисия отново се бе спряла на тоалет, който вече е слагала пред фотографските обективи в миналото. Това обаче съвсем не означава, че не провокира възхищение у околните. Напротив. Истината е, че дори и да не желае, тя винаги се превръща в център на вниманието, карайки хората да обръщат главите си след нея, благодарение на своите вродени обаяние и класа, като и този път съвсем не бе изключение.

Тя пристъпи пред събралото се множество с впечатляваща визия в есенни цветове, залагайки на изчистена, но стилна рокля в лъчисто оранжево на модната къща "Carolina Herrera", част от есенно-зимната колекция на бранда за 2014 г. Външният ѝ вид се допълваше от голяма диадема, декорирана с текстилни цветя, дело на марката "Cherubina", както и велурени обувки на висок ток в кафяво, кореспондиращи цветово с малката дамска чанта и кожените ръкавици, създадени от венецуелската дизайнерка, сътворила и палтото тип "пелерина" с естествен косъм на яката, което Летисия бе сложила, за да се предпази от хладното време. Единствените бижута, които носеше, бяха чифт деликатни обеци с камъни, придаващи ѝ още блясък.

Снимка: Getty Images

До нея кралица Силвия бе заложила на цялостен ансамбъл в лилаво - от дългото палто през роклята под него, та чак до шапката и кожените ръкавици. Скъпоценностите по нея бяха предимно с перли, каквито се срещаха в огърлицата, брошката и гривната, които бе сложила.

Към двете двойки се присъединиха и принцеса Виктория, принц Даниел, принц Карл Филип и принцеса София, които позираха с тях за обща снимка в галерията на двореца. Шведският крал призна, че са очаквали с нетърпение първото посещение на испанските аристократи от 1979 г. насам, "което ще затвърди дългогодишните добри отношения между двете страни". Той отбеляза също, че "то е ценна възможност за по-нататъшно укрепване на приятелството и сътрудничеството между Испания и Швеция".

Принцеса София, принц Карл Филип, кралица Летисия, крал Фелипе VI, крал Карл XVI Густаф, кралица Силвия, принц Даниел и принцеса Виктория

Снимка: АР/БТА