Жерар Пике е готов да обяви годежа си с приятелката си Клара Чиа, след като бившата му Шакира предизвика слухове за романс с пилота от Формула 1 Луис Хамилтън.

Клара и Пике очевидно не се срамуват да афишират своите взаимоотношения. Източници, близки до тях, твърдят, че двойката планира да сключи брак и ще го направи в рамките на месеца. "Жерар Пике и Клара Чиа ще се оженят. Бившият футболист и приятелката му взеха това много важно решение", споделят те, цитирани от "Daily Mail".

Новите възлюбени са планирали и идеалния момент, в който да оповестят новината. Съобщението ще бъде направено на друга важна дата за Пике - сватбата на брат му Марк, който ще се ожени за детската си любов Мария на 24 юни.

Припомняме, че Шакира Исабел Мебарак Рипол, се раздели с дългогодишната си любов - Жерар, миналото лято на фона на обвинения, че ѝ е изневерил със сегашната си приятелка - 24-годишната Клара Чиа Марти.

По-рано този месец певицата повдигна темата за връзките след болезнената си раздяла с бившия испански футболист. Говорейки на тържествената гала вечер "Жените в латиноамериканската музика", тя каза: "Няма толкова голямо значение дали някой е верен или не. Това, което наистина има значение, е дали продължаваш да бъдеш верен на себе си. Когато се чувствах най-загубена, музиката беше тази, която ми помогна да се завърна към себе си."

Шакира се обърна към дамите по целия свят, като заяви, че: "Жените са много по-силни, по-смели, отколкото си мислят и по-независими, отколкото са ги учили да бъдат."

За латината се говори, че е в "любовен триъгълник" с Луис Хамилтън, който многократно бе засичан с нея и холивудския актьор Том Круз.