Животът, проблемите и съдбата на певицата Бритни Спиърс се оказаха особено вдъхновяващи за създаването на цели два документални филма за звездата.

Вижте снимки на Бритни >>

В момента Netflix се готви да пусне документален филм за певицата, след като наскоро това направи стрийминг платформата Hulu, пише "Блумбърг". Режисьор на проекта е Ерин Лий Кар, която се е специализирала в създаването на криминални документални филми по действителен случай.

По-ранният проект за певицата - "Framing Britney Spears", който беше продуциран от "Ню Йорк Таймс" и пуснат в Hulu този месец, бързо се превърна в един от най-обсъжданите документални филми за годината. Филмът на Hulu описва презрителния подход на медиите към Спиърс през цялата ѝ кариера, както и битката на певицата с консерваторството, което поставя голяма част от нейния живот под контрола на баща ѝ.

Документалният филм подтикна и бившето гадже на Спиърс - певецът Джъстин Тимбърлейк, да се извини за отношението си към жените.

Проектът на Ерин Лий Кар все още не е завършен и не е обявена премиерана дата за пускането му, но вече е бил в процес, преди "Framing Britney Spears" да дебютира в Hulu.

Междувременно миналата седмица бе съобщено, че адвокатите на Бритни Спиърс и баща ѝ отново спорят в съда за това как да поделят контрола върху състоянието ѝ с финансовата компания, определена като партньор в попечителството над певицата.

Поддръжници на певицата продължават да настояват за прекратяване на попечителството. Последователи на кампанията #Свобода заБритни са уверени, че певицата е държана като затворник и изпраща криптирани сигнали в социалните медии с молба да бъде освободена.

Снимка: AP/БТА