Моделът Жизел Бюндхен разкри в интервю, че последните няколко години са били много трудни както за самата нея, така и за цялото й семейство.

Причината не се коренила само в развода й с куотърбека Том Брейди, който се случи през октомври миналата година, а и заради преместването й с децата във Флорида, ковид пандемията и грижата за болните й родители.

"Определено ми дойде в повече - във всяка област от живота ми. Ако мога да го кажа така, в живота ми не заваля дъжд, а се изсипа порой. С всички обрати, които биха могли да се случват на един човек, това, което можем да направим, е да дадем най-доброто от себе си и на което сме способни, както за себе си, така и за околните.", призна 43-годишният супермодел.

Снимки на Жизел Бюндхен>>>

По думите й в миналото тя се утешавала от проблемите в ежедневието си с алкохол. Преди две години обаче взела решението да спре с консумацията на спиртни напитки, включително и любимото й вино, признавайки, че това е най-доброто решение, което е взела. Жизел е категорична, че откакто не пие, се чувства много по-добре и спи много по-дълбоко и по-спокойно.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Gisele Bündchen (@gisele)

"Когато навърших 40 осъзнах огромната разлика, когато пия чаша вино и когато не пия. Някакси е социално прието да пиеш по часа вино и дори казват: "О, това е полезно за вас". Е, мога да кажа, че не е полезно за мен. Ако искате от тялото си това, което аз искам от моето, не мога да продължавам да приемам кофеин и алкохол, защото те се натрупват и не се чувствам добре", споделя Жизел.

"Трябва да обичате себе си. Ако искате много от тялото си, трябва да нулирате всичко вредно. Защото е нужно да се грижите за единственото превозно средство, което имате, нали?", допълва още бразилката.

Тя неведнъж е споделяла, че в началото на кариерата си започвала деня с две цигари и мока фрапучино с бита сметана и завършвала вечер с изпиването на бутилка вино, за да може да лекува тежките си пристъпи на паник атаки. Днес този й начин на живот е вече в миналото.

"Сега медитирам и правя упражнения всеки ден. Много съм благодарна, че имам това тяло, наистина много. Днес знам, че тялото ми е мой храм и настина искам да му се наслаждавам, въпреки че не се отнасях добре с него, когато бях на 20 години. Така че за мен е важно да движа тялото си", разказва още красавицата.