По-трудно ли е да тренираш футболен отбор, или да водиш брифинг за пресата в Белия дом? Тед Ласо, веселият мустакат треньор от едноименния хитов сериал, посети официалната резиденция на президента на САЩ, за да обсъди психичното здраве с държавния глава, съобщават задокеанските издания.

Преди да разговаря с Байдън и съпругата му Джил, актьорът Джейсън Съдейкис, който в сериала "Тед Ласо" играе треньор по американски футбол, превърнал се в неочакван лидер на затъващ английски отбор, беше поканен от говорителката на американския президент Карин Жан-Пиер да присъства на ежедневния брифинг за пресата.

"Психичното здраве и грижата един за друг са тема на "Тед Ласо". Без значение кой сте, къде живеете, за кого гласувате, всички познаваме някого, който е страдал, който се е чувствал изолиран, тревожен, сам", каза той пред репортерите.

"Макар че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, трябва да знаем също, че не трябва да се страхуваме сами да потърсим помощ", каза още Съдейкис. "Това наистина изисква много, особено когато става дума за нещо с негативна стигма - като психичното здраве. Не трябва да е така", продължи актьорът.

Снимка: АР/БТА

"Това всъщност е едно от многото неща, вярвате или не, които ни обединяват като човешки същества. Това е нещо, за което всички ние можем и трябва да говорим един с друг, когато се чувстваме по този начин или когато разпознаем, че някой се чувства по този начин", каза още звездата.

Заобиколен от други артисти в сериала, Джейсън Съдейкис призова за повече "изслушване" и по-малко "стигматизиране" около проблемите с психичното здраве.

Пристигането на комика, превъплъщаващ се в персонаж, който се сблъсква с пристъпи на паника и проблеми с тревожността, беше прекъснато от възражения от страна на репортер, представляващ уебсайт, наречен Today News Africa, предава БТА. Последният на няколко пъти прекъсна Карин Жан-Пиер, за да я упрекне, че не му дава думата по време на брифингите.

Другите журналисти шумно изразиха неодобрението си и я помолиха да замълчи, преди говорителката да успее да възстанови спокойствието.

След това Джейсън Съдейкис се опита да разведри обстановката, по-специално чрез размяната на реплики с "фалшив" журналист, в действителност актьор от сериала, присъстващ в залата.

Сериалът на стрийминг платформата Apple TV+, чийто трети сезон се излъчва от 15 март, е носител на редица награди.

Снимка: АР/БТА

От Белия дом в понеделник обявиха пристигането на актьорите по донякъде енигматичен начин, като публикуваха снимка на вратата на Овалния кабинет, с поставена над нея малка табелка с надпис "Вярвай!" - същата като тази, която вечният оптимист Тед Ласо окачва в съблекалнята на отбора си.

Според Белия дом Джо и Джил Байдън са гледали част от сериала "Тед Ласо" и са запознати с посланията му за надежда и доброта.