Комедианта с художествени заложби Васил Василев, по-познат с артистичния си псевдоним Зуека, публикува първи снимки от страната, в която се установи, след като напусна България заедно със семейството си в началото на тазгодишното лято. Въпреки че и до днес той упорито отказва да издаде къде точно се намира, разкривайки единствено, че е в Европейския съюз, от известно време насам в родните среди усилено се говори, че бившият екранен партньор на Димитър Рачков е избрал да се премести със съпругата и сина си на испанска земя. Наскоро той без да иска потвърди този факт с последните кадри, споделени в галерия на личната му Инстаграм страница.

На тях той е в компанията на жена си Ана и колегата си Владимир Априлов, който очевидно е решил да посети партньорите в чужбина. Тримата позират пред обектива с широки усмивки на лице, разхождайки се по крайбрежна ивица. Пейзажът, ширнал се зад тях обаче, се оказа добре познат на една от последователките му в социалната мрежа, която веднага назова мястото. По нейните думи звездата от филма "В кръг" е в красивия курортен град Алтеа, разположен на брега на Средиземно море и устието на река Алгар в провинция Аликанте.

Вижте снимки >>

Редица медии у нас пишат, че вероятно поводът за пристигането на гостенина им е постановката "Ние, българите", събрала двамата мъже на една сцена, която е предназначена за нашите емигранти, впуснали се в търсене на по-добър живот, отвело ги извън очертанията на родината ни. Всъщност актьорите поставиха за първи път представлението, чийто сценарии е дело на самия Априлов, в началото на 2020 г., като премиерата му се състоя във Виена. Впоследствие те започнаха да обикалят Стария континент, радвайки разпръснатите из него наши сънародници, чиято носталгия по отечеството е изострила жаждата им за българско изкуство. Организацията на шоуто е поверено в ръцете на Ана, която също така отговаря и за музиката по време на скечовете в него.

По всичко личи, че след успеха на турнето на сатиричния спектакъл, изпълнило с народ зали в Германия, Испания, Дания, Малта и др., дутото обмисля да го поднови, след като вече дори на няколко пъти са репетирали чрез видео връзка.

Преди месеци някогашният водещ на "Господари на ефира" сподели в интервю, че причината, накарала го да се раздели с държавата ни, е неспазването на законите в нея, наред с желанието да осигури по-добро бъдеще за малкия си син Стефан, който вече е първи клас в училище на новото място. В разговора той разкри още, че продуцента Маги Халваджиян се е опитал да го накара да запази мястото си на малкия екран като водещ на "Маскираният певец", но той е отказал, защото не е искал да лети три пъти седмично до България и обратно.