Актьорът Васил Василев-Зуека сподели пред bTV как се чувства, след като преди няколко месеца напусна България заедно със семейството си с пределно ясното обяснение - "Решихме да сменим държавата с друга, в която законите се спазват".

"Изобщо не съжалявам за решението си, щастлив съм! След почти 5 месеца в чужбина мога да кажа: по-спокоен съм, като това личи и от външния ми вид - напълнях с 5 кг. Малкият ходи на училище и е много щастлив. Ако бяхме в България, нямаше да го пуснем за трета поредна година на училище. Спокойни сме, това е разликата. Аз не съм избягал от България, просто сменихме мястото на живеене. Единственото, което трябва да се промени, е да започнем да спазваме законите", сподели актьорът.

Той допълни, че надежда за промяна в България има.

"Самите ние гласувахме. Ако нещо не ни е харесало, можем да го променим. Ние сме избиратели и след това можем да изискваме. С избора днес нещата не приключват, а тепърва започват. Ние трябва да държим сметка на тези, които сме избрали", заключи Васил Василев-Зуека.

Днес той пътува за Лондон, където заедно с Влади Априлов представят спектакъла "Ние, българите".

"Вероятно 100% от посетителите очакват през цялото време да се кикотят, но излизат от спектакъла разревани. Чрез сатирата говорим за важните неща, които се случват в България. Задаваме въпроси като "Защо останахме без добро образование?", "Защо не възпитаваме добре децата си?", "Защо не правим правилните избори?", поясни Зуека.

На финала той призна, че винаги се е гордял, че е българин.

"56 години съм живял в България. Където и да отида, аз ще си остана българин", обобщи Зуека.