Филмът "Уестсайдска история" от 2022 г. на Стивън Спилбърг е номиниран за седем награди "Оскар", сред които за най-добър филм и за актриса в поддържаща роля на Ариана ДеБоуз. Оказва се обаче, че основната звезда на мюзикъла няма да е сред гостите на церемонията в неделя.

22-годишната Рейчъл Зеглър, която играе Мария в римейка на култовата история, написа в социалните мрежи, че се е опитала да си осигури достъп до церемонията, но това "изглежда няма да се случи" и затова ще стиска палци на лентата от дивана в дома си.

"Надявам се на чудо в последната минута, за да празнувам с нашия филм на място, но май така се случва понякога", писа Зеглър в Инстаграм. "Благодаря за шока и обидата - разочарована съм. Но всичко е наред. Гордея се с нашия филм".

Публикацията ѝ предизвика голямо внимание онлайн, мнозина не могат да си обяснят защо изпълнителката на главната роля в номинирана за най-добър филм продукция не е поканена на церемонията или поне да ѝ е предложено да връчи награда.

Номинираните за призове получават определен брой билети от Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ, които след това се разпределят от съответното филмово студио, предава БТА. Връчващите наградите и номинираните получават по два билета. Другите места на церемонията са за компаниите, които излъчват филмите, за спонсори и за членове на академията, които може да участват в лотария.