Казват, че любовта е възможно най-силното чувство, познато на човек, защото в нейно име той може да превърне дори невъзможното във възможно. Може би именно поради тази причина обаче тя се среща изключително трудно, независимо от илюзиите, в които романтичните холивудски ленти се опитват да ни убедят. За това всъщност биха свидетелствали дори същите онези популярни лица, които играят във въпросните филми.

По ирония на съдбата именно те са тези, които най-често биват ощетени в личен план, затова със сигурност биха казали, че има съществена разлика между случващото се на големия екран и събитията в реалния живот. Да, без значение колко убедително пресъздават обичта пред обектива на камерата, за много знаменитости тя остава непозната в продължение на дълги години... докато в крайна сметка не почука и на тяхната врата.

Все пак търпението винаги се възнаграждава, както се твърди, а звездите, с които ще ви срещнем днес, са живото доказателство, че това е точно така. Двойките, посочени по-долу, са пример, че няма определена възраст, на която откриваме своята специална половинка, създадена сякаш само за нас, тъй като техните са пресекли пътя им в по-късен етап на живота... Подкрепяйки поговорката, че хубавите неща се изисква време, защото те се случват бавно.

Ето кои са известните личности, които казаха "Да" след като навършиха 40 г.:

Парис Хилтън

Снимка: Getty Images

Наследницата на хотелската империя, която обаче наред с останалата част от фамилията няма да получи и цент от богатството на своя дядо, основал веригата "Hilton", се омъжи за предприемача Картър Реум съвсем наскоро, при това малко повече от една година, след като започна да се среща с него. Към днешна дата обаче тя не съжалява за решението си да мине под венчилото с него, въпреки че преди двамата да се запознаят, блондинката, чието лично състояние се изчислява на 2,5 млрд. долара, неведнъж е казвала в свои интервюта, че част от нея не спира да вярва, че ще прекара сама остатъка от дните си. Становището ѝ обаче се променя, когато се сблъсква с Картър, а сега открито заявява, че е горда да се нарече негова съпруга.

"Когато намериш своята сродна душа, не просто го знаеш. Усещаш го. Картър и аз сме заедно от първата ни среща и за рождения ми ден той организира специално пътуване за двама ни. Докато вървяхме на вечеря по плажа, той ме заведе до кътче, украсено с цветя, и падна на колене. Казах му "Да". Няма човек, с когото бих предпочела да прекарам живота си. Той наистина е толкова невероятен - подкрепящ, лоялен, мил, брилянтен. Дава ми бизнес съвети и е толкова грижовен и романтичен. Просто си прекарваме чудесно заедно", признава тя.

Синтия Никсън

Снимка: Getty Images

В реалния живот звездата от сериала "Сексът и градът", чиято екранна героиня прекара няколко сезона в търсене на правилния мъж из улиците на Ню Йорк, накрая се озова пред олтара с... жена. Когато се запознава с Кристин Маринони, актрисата е в дългогодишна връзка с гимназиалната си любов Дани Мозес, но се оказва, че чувствата ѝ към него не са така силни като тези, които се пораждат в нея към активистката. Интересното е, че преди онзи съдбовен момент, тя не е изпитвала влечение към собствения си пол - нещо, което многократно е признавала пред медията, след сватбата им.

"Никога преди това не съм излизала с жена, нито пък съм се целувала с жена... Определено не бе нещо, тлеещо в мен, чакайки да настъпи времето, в което да излезе на повърхността. Просто осъзнах колко невероятен човек стои срещу мен, личност, която не можеш да току-така подминеш. Беше неоспоримо. Как можех да я оставя да си тръгне?", казва тя.

Джери Халилуел

Снимка: Getty Images

Певицата, добила световна популярност като едно от момичетата в емблематичната за 90-те години група "Spice Girls", размени клетви с британския автомобилен пилот и ръководител на тима "Red Bull" от "Формула 1" Кристиан Хорнер, когато бе на 43 г. По-късно, след като на бял свят се появи сина им, тя призна, че още от самото начало е знаела, че състезателят ще бъде мъжът, заради когото тя ще сложи булчинска рокля.

"Когато майка ми се разведе, реших, че не искам да преминавам по същия път, затова си казах, че никога няма да се омъжа. Ако трябва да бъда честна, явно просто не бях срещнала онзи, с когото да се чувствам достатъчно сигурна, за да предприема подобна крачка. Когато се запознах с Кристиан, веднага разпрах, че той е правилният човек за мен. Още същата вечер се обадих на моя приятелка, на която казах: "Убедена съм, че днес открих мъжа, за когото искам да се венчая", разказва изпълнителката.

Гуинет Полтроу

Снимка: Getty Images

Една от най-прочутите блондинки в киното сложи халка на безименния си пръст на 46 г. Двамата със съпруга ѝ Брад Фаучък се запознават на снимачната площадка на сериала "Клуб Веселие", в който тя е гост-звезда, а той - сценарист на епизодите. След като официално се задоми, холивудската знаменитост обясни, че преди това винаги е имала два точно определени типа връзки:

"В първия постоянно преследвах някого, опитвайки се да спечеля сърцето му, а във втория неизменно бивах отблъсквана от неспособността на човека отсреща да се отдаде и посвети изцяло на връзката ни. Това се случваше отново и отново, като повтарящ се цикъл. За първи път откривам някого, който се държи зряло и отговорно в отношенията със своя партньор. Бракът ни се гради на комуникация и интимност, каквито не бях срещала преди това", разказва Гуинет.

Винс Вонс

Снимка: Getty Images

Актьорът от "Ловци на шаферки" беше на 40 г., когато за двама им с агента по недвижими имоти Кайла Уебър прозвуча Менделсон. Той призна, че след години на ергенски живот най-накрая е попаднал на онази жена, накарала го не само да изпита желанието да създаде семейство, но и да се почувства напълно готов да го стори.

"За първи път наистина искам да имам деца", сподели той, преди на бял свят да се появят двамата му наследници.