Този февруари се състоя бракоразводното дело между него и вече бившата му половинка Вихра. Те обаче не успяха да стигнат до споразумението, заради което делото беше отложено за неопределено време.

От тогава насам двамата водят битка за времето, което да прекарват с дъщеричката си Ава. По думите на Иван Вихра прави всички възможно, за да ограничи контактите му с детето, с което да си отмъсти за това, че е била изоставена и наранена.

Месечната издръжка, която той плаща, е 1000 лева, сподели Иван, но въпреки това Вихра твърди, че получава само 270 лева и с детето тънат в мизерия. В едно от съдебните решения е поставено, че Иван има право да взима дъщеря си всеки първи и трети уикенд от месеца, за коледните и новогодишни празници, както и 45 дни през лятото. Вихра обжалва решението, въпреки че бившият й предложил дните да се разделят на три отделни ваканции, за да може Ава да не се разделя толкова дълго време от майка си..

След раздялата водещият и бившата му съпруга дадоха и няколко интервюта, в които представиха гледните си точки. Стигна се и до размяна на обиди. „Нека да заровим томахавките в името на дъщеря ни Ава", призова Вихра в открито писмо до медиите. Иван и Вихра бяха заедно повече от десет години, а само преди шест се ражда красивата им дъщеричка Ава. От близо две години двамата се разделиха, след като Иван се влюбва в друга водеща - Ирина Сарачинова.

Вихра и Иван искали второ дете по време на новата му връзка
Вижте снимки на Вихра >>
Иван и Ирина демонстрираха чувства на парти >>