Любо Нейков е поканен да се снима в турски сериал. Актьорът "поставил условие", за да приеме - почерпка с калкан от Босфора и баклава.

Това разказа през смях продуцентът Мухарем Гюлмез днес на среща с министъра на културата Вежди Рашидов в министерството с част от екипа на първия турски тв сериал, който ще се снима у нас - "Ездачи". На срещата присъстваха и български кинематографисти и журналисти.

Снимките на сериала с Любо Нейков вероятно ще са идния сезон, защото работата за този вече приключи, обясни продуцентът. Мухарем Гюлмез и режисьорът на "Ездачи" Сердан Акар казаха, че са харесали два български сериала и искат да се запознаят с техните автори. Продукциите са "Под прикритие" и "Столичани в повече", заради който са поканили Любо Нейков да работи с тях.

Български ще е половината от екипа на първия турски сериал, който ще се снима у нас. Вече са одобрени и доста наши актьори, имената засега са тайна, както и на турските звезди, които ще участват. Снимките ще започнат през август.
Това каза в отговор на репортерски въпроси режисьорът на  мегапродукцията с работно заглавие "Ездачи" Сердан Акар. Продукцията е от 78 серии, по 85 минути всяка.