Всеки, който ме познава знае, че любимото ми място за шопинг е Сердика Център, и разбира се, настъпи ли времето за коледното пазаруване предпочитам да разгледам първо там. Пазаруването онлайн изглежда по-лесно и изкушаващо, но определено липсва коледното настроение, което ме обзема, когато обикалям по магазините.

Витрините винаги са толкова блестящи и празнични по това време на годината. Лесно мога да забравя поне за няколко часа всички належащи задачи, улисана в търсенето на подходящ подарък за близките. С удоволствие тръгвам по магазините, за да открия най-подходящите подаръци, които вярвам, че ще допаднат на хората, които ги получат и ще ви помогнат да спестите време в търсене и чудене.

Мястото: Сердика Център

Времето: За най-бърз шопинг препоръчвам да се отбиете в Сердика в края на някой работен ден, когато е по-спокойно. Ако не разполагате с този лукс, може да дойдете с децата и през уикенда, когато на място ще има много забавления за тях - от занимални, през Чуднотека, до срещи с Дядо Коледа.

Снимка: Сирма Маркова

Първо се отправям към бутика за бижута Pandora. Ако искате да подарите красиво бижу, което да носи послание, разгледайте непременно там. Аз лично харесвам много по-минималистичните им предложения, но разбира се, имат и бижута с много повече блясък, както и доста модели със закачливи орнаменти и фигурки, подходящи за онези от вас, които искат отново да се почувстват деца.

Разгледайте зимната им колекция "Коледа в Космоса" и "Традиционна Коледа", и открийте това, което най-много ще подхожда на човека, на когото ще го подарите.

Снимка: Сирма Маркова

Моят съвет: Изберете гривна, върху която може да добавите различни талисмани, така че да направите бижуто, което подарявате по-персонализирано.

Снимка: Сирма Маркова

А каква зима би била, ако не останем някой уикенд сгушени на топло в пухените си завивки с добро четиво в ръка или пък разлиствайки красив албум, който да ни вдъхнови за нови проекти?

Знаете, че в Orange Center винаги ще откриете най-подходящото четиво за всяко настроение и най-подходящия албум в областта, която ви интересува. Ако искате да подарите книга на приятел или роднина, е достатъчно да разберете в коя сфера са неговите интереси, а след това е лесно, защото може да избирате между многобройните предложения, които ще откриете в Orange Center, и да намерите най-подходящото.

Моят съвет: Книга от поредицата "Vogue on Designers" е чудесно решение за подарък на всеки, който се интересува от мода и стил.

Vogue on Designers е серия от книги на британския Vogue, които разказват завладяващите истории на иконични дизайнери, придружени от фотографии и илюстрации от архива на Vogue.

Снимка: Сирма Маркова

Като говорим за Коледа и празници, няма как да не отделим и малко време за избор на подходящото облекло за коледния обяд със семейството.

Аз винаги съм предпочитала да облека нещо, в което ще се чувствам уютно и комфортно. Ето защо изборът ми естествено се спря на Marc O'Polo. Бранд, който винаги съумява да предложи едновременно елегантни, но същевременно модерни и "топли" решения нещо, типично за марка със скандинавски корени.

Моят съвет: Не прекалявайте с блясъка, той по-скоро е подходящ за новогодишната нощ, тогава пайетите и глитърът ще изглеждат в унисон с чашите с шампанско и новогодишната заря. За срещи със семейството изберете семпло облекло, мек пуловер от вълна в естествения ѝ цвят, комбиниран с класически боти, но от червен плюш. Какво по-коледно от това. Вместо шал използвайте още един пуловер, който омотайте около врата си. Може да заложите на Marc O'Polo и няма да сгрешите.

Снимка: Сирма Маркова

За бързо презареждане с енергия и кофеин се спирам на COSTA COFFEE, където се наслаждавам на чаша лате от коледните предложения на COSTA.

Моят съвет: Пробвайте джинджифиловото лате или горещия шоколад Коледна гора - няма да съжалявате.

Джинджифиловото ми лате беше декорирано със симпатична бисквита с формата на човече, за още повече коледно настроение и вкус. Разбира се, тя първо изчезна от чашата ми.

Снимка: Сирма Маркова

За да направя домът да изглежда празнично, прибегнах до помощ от DUKA. Всеки път, когато влизам в магазина им мислено си казвам "искам всичко" - и сега беше така! Прекрасните порцеланови изделия, декорирани фино с коледни мотиви или нежни цветове станаха моитe фаворити за подарък.

А плетеното одеяло, което открих между рафтовете пълни с изкушаващи ме неща, отнесох директно със себе си, за да направя стаята си по-уютна тази Коледа.

Снимка: Сирма Маркова

Моят съвет: Фината естетика на DUKA прави всички онези познати коледни мотиви да изглеждат изключително луксозно и внасят толкова много уют на трапезата. Белите порцелановите чинии със стилизирани фигури на елен и мечка са едно красиво и минималистично решение, с което ще направите празничната си трапеза по-красива и завършена.

Снимка: Сирма Маркова

И понеже една красиво изглеждаща кутия винаги печели при избор за подарък, особено когато съдържанието вътре е също толкова добро, следващата ми спирка беше открития наскоро магазин на The Body Shop в Сердика Център. Често препоръчвам на приятелите си, когато търсят подарък, да се отбият първо там и да разгледат, защото винаги има интересни подаръчни комплекти, а сега, за предстоящите празници, The Body Shop надминаха очакванията ми с изобилие от предложения от коледни кутии със сетове. Опаковките, ароматите и действието им са наслада за всички сетива.

Моят съвет: Комплектите им съдържат подходящи продукти както за жени, така и за мъже, и ако все още се чудите какво да подарите на приятел, (да, винаги изборът на подарък за мъж е по-труден, особено ако не познавате неговото хоби!) не пропускайте да разгледате в The Body Shop.

Комплект "Грижа за брадата" или пък "Комплект за бръснене" би бил добър избор.