Представяме ви БОБО. Бобо Бонд. Той е първият ни избор в музикалния проект на #URBN и HUAWEI FreeBuds 3, с който подкрепяме двама забележителни български музиканти. Защото смятаме, че те имат място в световните класации, както техните парчета намират такова в плейлиста, звучаща от безжичните ни слушалки.

Червеното му отива точно толкова, колкото всички други цветове, защото е една от най-харизматичните и енергични звезди на българската музикална сцена.

БОБО вирее добре в условията на шумово замърсяване и вади кристален звук точно както безжичните слушалки на HUAWEI, които изпробва.

А специално за #URBN разказа детайли за първия си дългоочакван самостоятелен албум, който пуска точно... днес.

22 парчета, 22 истории и 200 градуса жега с Бобо и най-доброто от неговата музика!

Специален проект на #URBN и HUAWEI FreeBuds 3. Гардероб: Armani Exchange

Снимка: Студио KARE за URBN

Той притежава онова качество, което е рядкост – не иска да занимава хората със себе си. Затова и чакаме повече от 20 години дебютния му самостоятелен албум. "22" се превърна в сакрално число за очакване, в емоционално-музикалната биография на Борислав Димитров -Бобо, който решава да го изстреля спонтанно.

Сега. Без много шум. Без излишен PR. Без реклама.

Затова и ще си поговорим именно за това негово решение.

Защо сега?

"Защото така ги правя нещата! Но без обещанията – тях ги премислям, преди да ги дам. Иначе с възхита гледам на хора, които ежедневно са на екрана. Как го правят? Взимал съм участие в кампании, но най-много в 2-3 радиа и 2 телевизии в рамките на една седмица. После изчезвам. От друга страна този албум не съм го правил с комерсиална цел и не мисля че е за широка публика… Той си е самороден и идва не толкова дълбоко от душата ми, а по-скоро от моментните ми мисли и състояния, които съм успял да пресъздам в аудио формат. Когато казвам че е самороден, имам предвид, че нещо си ме е тласнало да си ги напиша тези неща, без да имам намерение да ги разпространявам или споделям. Именно това прави тези песни ценни, защото няма толкова поза, колкото чисти състояния на духа. Съзнавам, че някои песни може да не допаднат на много хора, но знам на кои ще въздействат. Именно заради тях съм ги включил.", казва Бобо.

С пускането на албума „22“ той преминава към следващия етап от развитието си като музикант.

“Иска ми се просто да оставя нещо от това, което съм придобил досега. Някак с годините май успях да приема личността си, да разбера много неща за мен самия и да не се нагърбвам с големи очаквания, големи надежди, големи претенции и амбиции. Да се впусна без притеснения да правя това, което ми скимне! Музика за себе си! Реших да я споделя, защото мои приятели ме убедиха, че трябва! И ще се радвам, ако достигне до правилните хора! Мисля, че музиката ми е странна - като мен самия!”

Специален проект на #URBN и HUAWEI FreeBuds 3. Панталон, яке и тениска HUGO, обувки Nike от магазин Сollective.

Снимка: Студио KARE за URBN

А какъв е Бобо? Казва, че обича да е дебютант. В кръга на шегата, защото си пада и шегаджия. Няма идея защо е забавил толкова албума си – може би заради точно онова негово качеството - да не занимава никой със себе си. През годините не е спирал да прави също толкова музика, колкото и днес. Но все не намира време да я довърши докрая и навреме. Това е клопка, от която все пак успява да се измъкне като истински Бонд.

“Колкото повече отлагах финализирането на всяко парче, толкова повече ми омръзваха и потъваха някъде из компютри, хардове… Изчезнаха нечути от никой или само от шепа приятели“, споделя Бобо.

А защо се е забавил толкова?

“Защото не съм се чувствал готов. Защото нищо не правя на всяка цена. Сега като слушам стари записи, наистина не съм бил готов! Това беше много дълъг процес, но си заслужаваше. Сега вече мога да се нарека артист, без съмнение. Имах нужда от стотици сцени и хиляди записи, за да се усъвършенствам до ниво, което поне за мен е задоволително. Иначе няма смисъл. Не искам да съм поредният, хванал микрофона, защото му отива или за нещо друго извън музиката."

Специален проект на #URBN и HUAWEI FreeBuds 3. Шапка Hugo и яке Hugo от магазин Collective.

Снимка: Студио KARE за URBN

По време на работата върху албума Бобо претърпява редица трансформации.

Започва да обича нещата да са прости, но категорични. С максимално опростено съдържание, но с насочващи елементи за случващото се.

“Предадено в мой стил - с лека ирония, лек сарказъм, малко драма, лека игра на думи, тих и спокоен глас, прости, но въздействащи хармонии и рими. Нещо, което аз бих слушал вечер преди да изляза да купонясвам или когато съм на път.”

Признава, че когато е започнал да подготвя албума си, не е мислил за колаборации с други изпълнители. Но все пак има три в "22".

“Не съм ги избирал, то така си се случи! Пуснете си албума и ще чуете!”

Задавам му въпрос, за който разбирам, че никак не му е от любимите. Не обича да разказва интересните си истории – пази ги само за себе си.

“Животът ми дотук е една интересна история, а парчетата са само фрагменти, които не формират цялостната картина, но ако четеш между редовете и имаш усет към артистичното, ще можеш да си сглобиш интересна гледна точка за живота."

В почти всички песни става дума за много жени. Вече знаем, че Бобо предпочита жената да е истинска лейди, но каква е дамата в сърцето на албума „22“?

„Образът на жената винаги е заемал голяма част от творбите ми. Някои от жените в живота ми оставиха трайни следи върху мен и са били голяма муза да пиша, но не съм документирал истории, а по-скоро спомени за това как съм се чувствал в моменти, когато съм ги предавал или не съм бил справедлив с тях."

Последните две години са доста силни за Бобо. Успява да изгрее с ново амплоа на театралната сцена - като актьор, а не като музикант. Тези, които гледаха представлението "Празникът" на Явор Гърдев и видяха че всъщност не пее, а играе, бяха доста изненадани.

“Чудно, само хубави неща съм чувал за участието ми в постановката, но сигурно ми спестяват нещо, знам ли? Последно една позната случайно се сети, че ме е гледала и ми каза, че съм стоял органично на сцената, което е много добре. Точно това се опитвам да правя. За мен най-важен е режисьорът! Публиката често е разнородна и понякога попадат всякакви хора в театъра. Играем за публиката, но коректив може да е само режисьорът."

Театърът му дава увереност, че може да се справи с всякакви предизвикателства с лекота и хладнокръвие. Дава му срещи с интересни личности. Така разбира, че актьорите в живота не са хора, които влизат образи, а образи, които влизат в хора.

Специален проект на #URBN и HUAWEI FreeBuds 3. Гардероб: Armani Exchange

Снимка: Студио KARE за URBN

Измъкваме история от гримьорната.

“Интересно е как в началото са си мислели, че няма да дойда въобще на премиерата, че нещо ще сдухам, но вече една година ги изненадвам по този начин. Все пак образът ми е на човек, който отнася големи обиди и квалификации, а публиката се забавлява. Такава всъщност е извратената човешка природа и понеже я познавам – това не ми пречи. Извратено е, че ми харесва. Да обиждаш е голяма низост и падение. После кармично си го носиш това. Така че би било екстремно изживяване да те обиждат на сцената пред всички, но не и за психо като мен! Иначе в гримьорната е голям купон понякога... Усеща се и едно леко  напрежение, което е нормално преди излизане на сцена. Но като свърши - всички си отдъхват."

През 2019 година Бобо изпълни и друга своя мечта. Да запише песен с групата SLNG. "Бели петна" си е доста рок парче и е на челни места в класациите.

В URBN сме изненадани почти постоянно от Бобо, но дали е изненадан от себе си?

“Първо аз винаги съм се определял като рокендрол натура, въпреки че правя нещо като R&B! Никога не съм се отъждествявал с рапърите и техните възгледи за живота! При мен нещата са на по-духовно ниво и гледам да не се занимавам с дребни дразнения.”

Веднага след това изпълнителят представя на концерт две нови парчета с любимите ни градски музиканти Bobo and the GANG. 

Две парчета през ноември - не се ли чудите как успява да е толкова продуктивен?

“Когато хобито ти се превърне в работа, а работата в забавление - всичко се постига. Най големият подарък за мен е свободното време. Затова работя много, за да имам повече свободно време. Скоро ще сме готови и с този албум, който готвим с бандата.”

И ако все още се чудите какво прави Бобо през цялото време... Оказва се, че записва почти непрекъснато. Осезаемо присъства и във филмовата музика. Песента му "Различен" е основна тема в лентата "Диви и щастливи" - най-гледаният филм за 2019 година.

Оказва се, че това не е първият му подобен ангажимент.

“Първият ми дебют е като автор на песента "За нея" на Орлин Павлов, която е основна част от саундтрака във филм, в който той участва. А в "Диви и щастливи" с моята песен започва филмът и свършва с нея, което е голяма чест! Да слушаш гласа си в кино е велико чувство. Да, вложил съм от онова чувство в „Различен“, което ме е обземало, когато срещна специално отношение към мен, заради цвета на кожата ми, но иначе е посветена на по-глобални неща..."

Специален проект на #URBN и HUAWEI FreeBuds 3. Яке: Armani Exchange.

Снимка: Студио KARE за URBN

Казва, че между триумфа и паденията все още намира сили да вярва в Господ и Вселената. Смята, че те са едно и също. Може би именно те се намесват и в сбъдването на една негова мечта – да разговаря с баща си, който не е виждал от 3-годишен и търси отдавна.

„Успях да говоря с баща си за пръв път. Стана случайно, оказа се, че бащата на мой приятел го познава и се свързахме по интернет. Мисля, че изпитах някакво облекчение след разговора“, споделя откровено музикантът.

Това, което трябва да запомните за Бобо е..., че много малко сте чули от музиката му и че тя е един постоянно променящ се организъм. Освен това той се отъждествява и със своя любим герой от „Тролчетата“, който всъщност озвучава и в двете части на анимационния филм – Купър.

„Купър е един много забавен трол, който не знае защо е по-различен от другите тролчета, но ще разбере в тази предстояща втора част на филма. Някак ми напомня за мен.“

И именно защото е различен като Купър, Бобо си позволява изненадващо да сменя курса. Не очаква нищо съществено да се промени, след като най-накрая пуска албума си „22“ без излишен шум, PR и предупреждение. Но пък знае, че ще му олекне от товара на неиздадените песни. Ще може да се отдаде на нови занимания, на нови експерименти с музика.

“Не съм избрал датата случайно, тъй като числото 22 си ме преследва от доста години. Първият ми скрийншот с часовника, който показва 22:22 ч. е от 2011-а, а от известно време много зачестиха съвпаденията. Реших, че може да е знак, и че сигурно това трябва да направя - най-после да пусна този албум, който толкова ми тежеше.“

Специален проект на #URBN и HUAWEI FreeBuds 3. Яке и шапка Hugo от магазин Collective.

Снимка: Студио KARE за URBN

Правим си един експеримент с тези безжични слушалки - какво е първото нещо, което би слушал, докато се разхождаш навън? 

Изненада: THE PRODIGY.

По думите му най-добрият звук за тестване на каквито и да е аудио системи! И си остават извънземни все още!

Би ползвал HUAWEI FreeBuds 3...

Винаги, когато е навън. "Обичам да се разхождам и да си пускам нещо, което да ме пази от неправилните вибрации на хора и машини. Все едно си слагаш розови очила, но като от звуци".

И една непотвърдена новина, която стигна до ушите ни... ще подкрепи ли Виктория Георгиева като беквокал на "Евровизия"?

"Нищо не знаете, това е просто слух… Тези неща не ги решавам аз, но ако имам късмет да ми се доверят за поредна година, ще се радвам да посетя Грьонинген и да представя България достойно. А може и да се състезавам в екипа на друга държава, ще видим… Просто няма да им вея знаменцата."

А сега слагайте слушалките! Албумът "22" може да чуете тук

Специален проект на #URBN и HUAWEI FreeBuds 3. Гардероб: магазин Collective.

Снимка: Студио KARE за URBN

FreeBuds 3 на Huawei са първите в света безжични слушалки с истинско активно шумоизолиране. Шумопотискането обаче не се проявява единствено при слушането на подкаст или песен. То се оказва още по-полезно при разговор.

Благодарение на интелигентната си технология Huawei FreeBuds 3 премахват фоновия шум по време на разговори и едновременно с това повишават тоналността на гласа ви. Без значение къде се намирате, обажданията звучат като разговор лице в лице.

Пълната функционалност на слушалките се разкрива след инсталиране на приложението AI Life То позволява шумопотискането да се регулира - дали да е пълно, дали да го оставиш в някаква степен само, за да чуваш все пак какво става наоколо, например по улицата, за да не си в пълна изолация, което е опасно и т.н. Най-доброто е, че приложението може да се инсталира директно от Huawei App Gallery или от Android, чрез сканиране на QR кода на ръководството.

С едно зареждане слушалките издържат около 4 часа. Те обаче идват в стилен калъф-батерия, който позволява безжичното им зареждане. Ако калъфът е зареден, то вие ще може да възобновите живота на слушалките си поне 4 пъти. В оптималния вариант може да слушате 20 часа музика. Самият калъф се зарежда чрез USB-C порт, като напълването на батерията отнема по-малко от час. Налично обаче е и безжично зарядно, което прави процедурата по зареждането на калъфа още по-лесна.

Приятен е и фактът, че слушалките разполагат със сензори за управление чрез жестове. С двойно докосване на дясната слушалка се включва и изключва музиката, а двойно докосване на лявата слушалка активира или спира активното шумоизолиране. Сензорите отчитат свалянето на слушалките и автоматично поставят на пауза това, което сте слушали. При повторното слагане на слушалките вие може да започнете оттам, откъдето сте спрели. Ако командата с жестове ви дразни, можете да я спрете.

Сертификацията IPX4 гарантира, че устройството издържа на намокряне от пот или дъжд.

Аеродинамичният дизайн на микрофона пък ефикасно може да минимизира звука на вятъра, което ще позволи да ви чуват перфектно от другата страна на линията, докато се разхождате навън във ветровит ден, докато тичате или карате велосипед.

Що се отнася до звука, то инженерите на Huawei заслужават истински адмирации. Слушалките разполагат с 14 мм динамични говорители, които вадят плътен и наситен звук.

Басът е силен, мощен и пронизващ, което дава усещане за слушане на музика в студийни условия. Инструменталите и екстремните вокали на по-тежките метъл песни звучат повече от перфектно на Huawei FreeBuds 3. Не на последно място, слушалките са налични в три цвята. Това са черното, бялото и червеното. Последният цвят е наличен отскоро и наистина изглежда повече от добре.

Цялото ревю на слушалките Huawei FREE BUDS 3 може да прочетете тук.

 

#URBN TEAM

Интервю: Криси Димитрова

Стилист: Сирма Маркова

Грим: Росина Георгиева

Снимки: Студио KARE за #URBN

PM: Йорданка Блажева

Гардероб: Магазини Collective и Armani Exchange