Националният конкурс за Най-красива абитуриентка, организиран от Dir.bg, е вече в разгара си, като стотици млади дами изпращат снимките си, за да се борят за титлата. Те ще бъдат оценявани от звездно жури - както всяка година. Разговаряме с шампионката по художествена гимнастика - Боряна Калейн, която ще избира най-красивата млада дама в конкурса. Тя ни споделя за своите критерии за красота, по които ще избере фаворитката си.

"За мен е голямо удоволствие и чест да мога да бъда част от тазгодишното жури. Самата аз имам много хубави спомени от моя бал и се радвам, че ще мога да преживея поне от части тези специални моменти с номинираните участнички", споделя гимнастичката. "Определено се върнах няколко години назад. Това е един специален момент от живота ми, който ще пазя завинаги. Спомням си, че когато започнахме да организираме бала, целият клас ме попита: "Ти кога ще можеш? Кога няма да имаш състезания и ще можеш да присъстваш?". Благодарна съм им за емоциите, който създадохме заедно! А относно роклята - тя ми беше подарък от една от лелите ми". 

Според Боряна Калейн най-красивата абитуриентка трябва да е естествена и семпла.

Вижте снимки на Боряна Калейн >>

"За мен красотата не се определя само от външния вид на човека. Тя е комплекс от неговото отношение към околните, мирогледа, който притежава, характера на личността и визията, която представя на света. Младите момичета в днешно време трябва да притежават силен характер, постоянство и да не забравят, че хубавите неща винаги отнемат време и усилие. Нищо, което си заслужава, не се случва просто така, за да бъдат успешни дами и щастливи жени", казва тя.

По думите ѝ щастието зависи само от нас и това как искаме да гледаме на нещата, които ни се случват. "Жените сме по-силни, отколкото предполагаме, и е много хубаво, когато сме заедно и се подкрепяме! Благодарна съм на всички жени, които са част от моя живот! Без тях нямаше да бъда това, което съм днес!", казва тя.  

Боряна Калейн вярва, че всеки един човек е уникален точно със своята индивидуалност. "Не ми харесва да гледам как младите я губят в опит да се впишат в някакви рамки, вместо да бъдат себе си и да имат самочувствие от това да са различни. Смятам, че щастието се определя от начина, по който мислим и гледаме на живота, а когато човек е щастлив, той изглежда добре и се чувства добре". 

Споделя и че самата тя полага доста грижи за външния си вид, бидейки шампион по художествен гимнастика... 

Снимка: Getty Images

"В художествената гимнастика външният вид е доста важен и винаги съм обръщала внимание на това. Може би най-трудно ми беше да поддържам състезателно тегло в пубертета. Ние, спортистите, сме примера за младите и лицето на България пред света. Важна е цялостната визия, която показваме, за да бъдем добър пример". 

В конкурса за най-красива абитуриентка Боряна Калейн ще бъде впечатлена от онези млади дами, които  излъчват увереност и се чувстват добре в кожата си. Преди да се отправи към Олимпиадата в Париж, успяваме да я ангажираме със задачата да помогне на певеца Тино и носителката на "Икар" - актрисата Христина Джурова, да открие зрелостничката за пример. В журито, както всяка година, е и миналогодишната носителка на титлата - Мария Тодорова.

"Мотивирана съм да покажа още по-добро представяне и в Париж. Винаги, когато съм на състезание, се старая да запазвам максимална концентрация през цялото време и да не губя увереността си", споделя Боряна Калейн и разкрива най-големия комплимент, който е получавала до момента: "Че съм красива не само отвън, но и отвътре". 

Вярва още, че красотата и известността вървят ръка за ръка. "Известността е отговорност. Ти си примерът за останалите хора и смятам, че е важно да се държиш и изглеждаш добре". 

Снимка: Getty Images

В селекцията от снимки на абитуриентки очаква да види момичета, които не се притесняват да бъдат естествени и различни. На върха на нейната лична пирамида за красота Боряна Калейн поставя отношението към околните и съветва зрелостниците: "Следвайте мечтите си и не се отказвайте, когато стане трудно!"

Както винаги Dir.bg е подготвил страхотни награди за бъдещата носителка на престижната титла "Най-красива абитуриентка" 2024 г.

ВСИЧКИ НАГРАДИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК >>

Ето и как да участвате в 3 стъпки:

1. Запознайте се с Общите условия и Правилата за обработване и защита на личните данни на конкурса "Най-красива абитуриента" на Dir.bg.

2. Изпратете съобщение в Messenger на Фейсбук страницата ни Конкурс за Най-красива абитуриентка с текст: "Потвърждавам, че прочетох и се съгласявам с "Общите условия за участие в Конкурса на "Дир.БГ"АД "Най-красива абитуриентка", с "Правилата за обработване и защита на личните данни" на Конкурса" и декларирам, че притежавам авторските права на снимките, с които участвам в конкурса."

3. Напишете вашите име и фамилия, възраст, името на училището, в което завършвате, и населеното място, в което се намира то. Не забравяйте да качите в съобщението до 3 снимки от бала си, с които искате да се включите в конкурса, като можете да ги изпратите само еднократно.

Срокът за участие е 24 юни 2024 г. до 14:00 часа. А сега Ви пожелаваме успех!

Избор на победителката:

  1. 10-те снимки на момичета, събрали най-много лайкове във Фейсбук страницата на конкурса, се класират като първите 10 финалистки в конкурса. Снимките на всички участнички ще бъдат качвани в албума във Фейсбук страницата на конкурса, където ще може да ги разгледате и подкрепите чрез натискане на бутона "Like" или "Love".
  2. Още 10 финалистки се избират от редакционния екип на Dir.bg.
  3. Окончателният избор от всички 20 номинирани момичета ще определи нашето звездно жури.