Въпреки безпощадните удари на съдбата върху легендите AC/DC, която им отне основателя на групата и по-голям брат на Ангъс - Малкълм Йънг, и спря вокалистът Брайън Джонсън от концерти заради загуба на слуха, бандата май не възнамерява да спира дейност.

Отново се появи информация, че динозаврите записват нов албум, съобщават от "Монитор". Този път повод за съмненията е появата преди няколко дни на бившия барабанист на DC Фил Ръд и Стив Йънг, който зае мястото на чичо си зад ритъм китарата, в звукозаписното студио Warehouse във Ванкувър. Именно там AC/DC записаха последните си три албума. Двамата музиканти са видени от фенове. Потвърждение за присъствието им в канадския град дойде и от Кайл Харкьот, вокалист на местната банда Hexripper. Певецът твърди, че е видял Фил Ръд, който напусна бандата заради проблеми със закона и наркотиците преди 3 години, но се зарече да се завърне, и човек от екипа на австралийските легенди в самото студио.

Слуховете съвсем се засилиха след като ден по-късно не по свидетелски показания, а със снимкови доказателства е запечатано присъствието на самия Ангъс Йънг и Брайън Джонсън, чиято загуба на слух е проблем повече за концертите по големи стадиони, отколкото за студийна работа. Именно затова, през 2016-а заместникът на легендарния Бон Скот напусна мястото зад микрофона по средата на турнето на AC/DC, и се наложи скоростна смяна, за да не спре обиколката. Тогава Ангъс избра фронтмена на Guns N'Roses Аксел Роуз да замести титуляра.

Преди половин година отново се носеха слухове за съвместна работа на бандата в студио, но без никакви доказателства, а за ужас на най-заклетите фенове мълвата гласеше, че новият албум ще е записан с Аксел. Днес меломаните могат да си отдъхнал, че ако има нова тава, тя ще е с дизеловия глас на Браян Джонсън. Никакво официално потвърждение или дори намек обаче не идва от страна на групата какво се случва в студиото във Ванкувър.