Френската модна къща "Балмен" представи колекция есен/зима 2019 по време на Седмицата на модата в Париж.

Вижте снимки >>

Творческият директор на бранда - Оливие Рустен, е дете на 80-те години. Той е роден през 1985 г. и това определя афинитета му към културата, музиката и стила на десетилетието. Тази тенденция много добре личи в работата му за френската модна къща. Не само че саундтраците на ревютата му се състоят от хитовете на десетилетието на 80-те години на XX век, а и широките рамене, обемни костюми, блясъкът и гланцът, представени чрез лачена кожа, сатен, винил или изкуствени материи, са неизменна част от почти всяка колекция на "Балмен".

Есен/зима 2019, която модната къща представи, не направи изключение. Този път Рустен заложи на рокендрол естетика - метални шипове, рокерски якета, изтрити деними, ленти за глава, направени от вериги. Но черното не бе единственият цвят, който завладя модния котешката пътечка - лавандулата, бледозеленото и пепитът бяха важните акценти на подиума.

Снимка: БТА

Под звуците на Eurythmics, Depeche Mode и Alphaville преминаха от пънкарски стилове с шипове до нежни и ефирни блузи. В колекцията място намери и денимът с торбести панталони, както и туидът и прозрачните пластмасови горни дрехи. Геометричните силуети бяха силно застъпени в цялата колекция.

Арт директорът на Balmain Оливие Рустен вече три години вдъхва нов живот на бранда, благодарение на лесно разпознаваемите дизайни, чувственост и непреходната елегантност на френската къща. Личният му профил в Инстаграм има 5,3 милиона последователи.

Снимка: БТА