С бляскава премиера за ценители филмът на Станислав Дончев "Писма от Антарктида" тръгна на голям екран снощи. За първото показване на филма в киното дойдоха по-голяма част от екипа, заснел лентата - актьорите Ирмена Чичикова, Иван Стаменов, Диана Димитрова, Диана Любенова, професор Христо Пимпирев, Мая Бабурска, малкият Симеон Ангелов с неговите родители и членове на българската Антарктическата експедиция.

Вижте снимки >>

Ирмена Чичикова, която миналата година триумфира на Берлинале заедно с колегите си от филма "Не ме докосвай", който грабна "Златна мечка" за 2019 година, бе изключително елегантна в къса бляскава рокля в бяло с дълбоко V-образно деколте и набор на талията, който придаваше асиметрична визия на полата.

Звездата от "Откраднат живот" Диана Димитрова заложи на тъмносиня рокля от сатен, подчертаваща стройната ѝ фигура. Тоалетът бе с паднали рамене и малка V-образна цепка. Дължината на роклята бе малко под коляното, а визията бе завършена с обувки на висок ток в кралско синьо.

Впечатляваща бе и майката на малкия актьор Симеон Ангелов. Черната ѝ къдрава коса контрастираше с червената елегантна рокля, отново с V-образно деколте и асиметричен завършек.

Симеон Ангелов с родителите си и сестра си

Снимка: bulFoto

Филмът разказва историята на 33-годишната Диана (Ирмена Чичикова) и 8-годишния ѝ син Ники (Симеон Ангелов) и една голяма тайна между тях - водена от любовта и страха, майката не събира сили да съобщи на детето, че баща му е загинал при катастрофа. Тя лъже, че той е на експедиция в Антарктида и от негово име изпраща писма и колети. В ролята на ръководител на българските полярници е професор Христо Пимпирев, който играе себе си. С кадрите, заснети от оператора Румен Василев на Антрактида, филмът създава прецедент в световното игрално кино.

Христо Пимпирев и младият актьор Симеон Ангелов

Снимка: bulFoto

Сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, които миналата година спечелиха награда "Златна роза" с "Дъвка за балончета". На финала на филма звучи една от най-личните композиции на Владимир Ампов - Графа - "Последната песен", която е посветена на майка му и с дълбоката си емоционалност допринася за цялостното преживяване. Музиката към лентата е на един от най-обещаващите български филмови композитори - Александър Костов.